Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

«Η Μέρκελ δε θα μπει από την πίσω πόρτα!»

«Η Μέρκελ δε θα μπει από την πίσω πόρτα!»

«Βομβαρδισμό» ερωτήσεων σχετικά με την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα δέχτηκε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Επί μισή ώρα ο Στέφεν Ζάιμπερτ απαντούσε σε σχετικές ερωτήσεις.

Αυτό που ξεκαθάρισε είναι πως παρά τις διαδηλώσεις που οργανώνονται, η Γερμανίδα καγκελάριος «θα κατέβει κανονικά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και θα μπει επίσης κανονικά το σπίτι ή το Μέγαρο του Αντ. Σαμαρά και του κ. Παπούλια».

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι η παραμονή της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα θα έχει διάρκεια έξι ωρών, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον Έλληνα πρόεδρο, Κάρολο Παπούλια, μαζί με τον κ. Σαμαρά θα δουν Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες, ενώ θα δώσει και συνέντευξη Τύπου.

Σε αυτή θα απαντήσει και αν θα αποδεχθεί το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου υλοποίησης των συμφωνηθέντων μέτρων του δευτέρου δανειακού πακέτου. Δεν αποκλείεται επίσης θα ανακοινωθούν πιθανώς συγκεκριμένα σχέδια και προγράμματα που θα καταθέσει η Γερμανίδα καγκελάριος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

“Με την επίσκεψή της, η καγκελάριος δεν προκαταλαμβάνει σε καμία περίπτωση τα όσα θα αναφέρει η Τρόικα στην τελική της έκθεση”, είπε ο Ζάιμπερτ.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα. «Η καγκελάριος επισκέπτεται ευχαρίστως την Ελλάδα, ό,τι έχει εφαρμοστεί ως σήμερα έχει την υποστήριξη της Γερμανίας και η καγκελάριος θα μιλήσει καθαρά για αυτά που θα πρέπει ακόμη να γίνουν. Η επίσκεψη είναι δείγμα των “στενών σχέσεων με την κυβέρνηση Σαμαρά», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έλληνες, έπρεπε να υποδέχεστε τη Μέρκελ με σημαιάκια»

Απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες σχεδόν σε ΟΛΟ το κέντρο

Όλο το πρόγραμμα της Ανγκελα Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι ήδη στην Αθήνα και ποζάρει μπροστά στη Βουλή

Κρυφτούλι με την ώρα άφιξης της Μέρκελ στην Αθήνα! – Ξεχάστε το ΜΕΤΡΟ από σήμερα στις 15.00! – Κλειστοί οι σταθμοί σε ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε