Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''Η Μέρκελ σκέφτεται μόνο την καριέρα της''

''Η Μέρκελ σκέφτεται μόνο την καριέρα της''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.11.2012 | 16:01

''Ένα χρόνο πριν από τις εκλογές φαίνεται να σκέφτεται περισσότερο την μετέπειτα καριέρα της και όχι τη Γερμανία ή την Ευρώπη.Διαφορετικά θα έθετε τέλος στην διστακτική πολιτική του υπουργού Οικονομικών που αφήνει μετέωρη την Ελλάδα και μαζί με αυτή όλη τη νομισματική ένωση''.

Σχόλιο για τον τρόπο που η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαχειρίζεται την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, φιλοξενεί η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου: «Υπάρχουν στιγμές που ένας πολιτικός αποδεικνύει τι πραγματικά είναι σημαντικό για αυτόν: η προσωπική του σταδιοδρομία ή το μέλλον της χώρας του ή ακόμη και της ηπείρου του.H ιστορική σημασία (ή η αποτυχία) της καγκελαρίου Μέρκελ θα κριθεί από τον τρόπο που διαχειρίζεται την ευρωκρίση.

Ένα χρόνο πριν από τις εκλογές φαίνεται να σκέφτεται περισσότερο την μετέπειτα καριέρα της και όχι τη χώρα ή την ήπειρο. Διαφορετικά θα έθετε τέλος στην διστακτική πολιτική του υπουργού Οικονομικών που αφήνει μετέωρη την Ελλάδα και μαζί με αυτή όλη τη νομισματική ένωση».

Αντίθετος στη διάθεση περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα για την υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων εμφανίζεται ο επικεφαλής της Κ.Ο. των γερμανών Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρούντερλε. Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Welt της Κυριακής λέει χαρακτηριστικά: «Συνεχίζω να είμαι της άποψης ότι δεν επιτρέπεται να αλλάζουμε το χρονοδιάγραμμα κατά το δοκούν».

Ο Ρ. Μπρούντερλε εκφράζει την ελπίδα να μην χρειαστεί η Ελλάδα για τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις «τα δυο επιπρόσθετα χρόνια που συζητούνται στην παρούσα φάση». «Χωρίς πραγματική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια για την Αθήνα».

Στο γερμανικό κοινοβούλιο ο ίδιος δεν διαπιστώνει πλειοψηφία για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. «Μπορώ ενδεχομένως να φανταστώ μέτρα στο πλαίσιο του υπάρχοντος προγράμματος. Έτσι θα μπορούσε να βελτιώσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Όπως υπογραμμίζει στη συνέχεια ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Φιλελευθέρων, «κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα στην παρούσα φάση, πόσο θα κοστίσει η διάσωση της Ελλάδας στη Γερμανία». Ωστόσο, όπως σημειώνει, οι Γερμανοί δεν θα πρέπει να έχουν αυταπάτες καθώς μεσοπρόθεσμα η επιχείρηση διάσωσης «θα έχει οικονομικές συνέπειες για τη Γερμανία».

Με «μεγάλη ανησυχία» παρακολουθεί ο πρώην υπ. Οικονομίας τις εξελίξεις στη γειτονική Γαλλία καθώς «η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση κινείται λανθασμένα. Η αύξηση της φορολογίας και η απόσυρση κοινωνικών μεταρρυθμίσεων δεν συμβάλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Η δε υποβάθμιση της Γαλλίας από δυο οίκους αξιολόγησης θα πρέπει να εκληφθεί ως σαφής προειδοποίηση, σύμφωνα με τον Ράινερ Μπρούντερλε.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :
   Διαδώστε αυτό το άρθρο