Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Μέρκελ θα σερβίρει “κούρεμα” στον Γ. Παπανδρέου;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Οι διαψεύσεις απ’ τον Ε. Βενιζέλο έρχονται η μια μετά την άλλη όμως τα δημοσιεύματα για κούρεμα του ελληνικού χρέους έρχονται… τσουνάμι. Το γεύμα Μέρκελ-Παπανδρέου αύριο στο Βερολίνο, όλοι λένε ότι θα έχει … μενού το κούρεμα του χρέους στο 50% που θα σημάνει όμως ταυτόχρονα ανάλογο κούρεμα σε μισθούς, συντάξεις και όλα τα άλλα για τους Έλληνες.

Η κυβέρνηση διαρρέει ότι ο Γ. Παπανδρέου πάει να δώσει ακόμη μια μάχη, θα παρουσιάσει τα “επιτεύγματα” και θα δώσει… όρκο πως θα τηρηθούν κατά γράμμα όσα απαιτεί η τρόικα που ειδικά τις τελευταίες ημέρες έδειξε κυριολεκτικά τα δόντια της απειλώντας ουσιαστικά με στάση πληρωμών, μέσω αναβολής καταβολής της 6ης δόσης.

Την ίδια ώρα όμως οι πληροφορίες λένε ότι παρά τις διαψεύσεις το plan B των Γερμανών η Ελλάδα, δηλαδή η κυβέρνηση, το συζητάει.

Αυτό μάλλον γιατί έχουμε βρεθεί “με την πλάτη στον τοίχο”. Ο Γ. Παπανδρέου θα προσπαθήσει μεν να αποσπάσει από την καγκελάριο σαφή δέσμευση ότι ισχύει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου και ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία υλοποίησής της, ωστόσο διαρρέεται επίσης πως “ η Αθήνα δεν διατηρεί αυταπάτες για τις πολιτικές που προωθεί η γερμανική κυβέρνηση σχετικά με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη”.

Με λίγα λόγια ο Πρωθυπουργός πάει στο Βερολίνο έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα και κυρίως, όπως είπε ο Β. Σόιμπλε έτοιμος να συζητήσει “πιθανή αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και αντικατάστασή της από μια άλλη συμφωνία με διαφορετικούς όρους από τη συγκεκριμένη”.

Αν λοιπόν η Α. Μέρκελ θέσει θέμα κουρέματος όχι 20% που προβλέπει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, αλλά 50 ή 60% τότε μιλάμε για χρεοκοπία, ελεγχόμενη, συντεταγμένη ή όπως ονομαστεί η οποία όμως άμεσα θα σημάνει κούρεμα σε εισοδήματα όλων των ειδών στη χώρα μας
(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΚΟΥΡΕΜΑ” ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ)

Η κατάσταση αυτή την ώρα είναι τόσο δυσάρεστη που για να “καταπιεί” ο ελληνικός λαός τις συνέπειες από ένα κούρεμα θα “παιχτεί” και πάλι το σενάριο της στάσης πληρωμών, η τρόικα θα ανοίξει την “κάνουλα” για να την αποτρέψει, αλλά ταυτόχρονα θα μάθουμε πως σωθήκαμε αλλά θα πρέπει να το πληρώσουμε πολύ, πολύ ακριβά.

Διαβάστε επίσης:
Τα «άκουσε» ο Βενιζέλος για τις ελληνικές ..συνταγές λιτότητας – Ναι στην εκταμίευση της 6ης δόσης… άγνωστο το πότε

Μέρκελ: Καταστροφική μια στάση πληρωμών στην Ελλάδα!

”Ξεζουμίζουμε τους Έλληνες με λιτότητα”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε