Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η Μέρκελ υποχωρεί-Θα δοθεί παράταση στην Ελλάδα”

Η Μέρκελ υποχωρεί-Θα δοθεί παράταση στην Ελλάδα”

Σύμφωνα με το Spiegel, ξεσκεπάστηκε η ”μπλόφα” της Καγκελαρίου περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Μόνο τυχαίες δεν θεωρεί το γερμανικό περιοδικό τις τελευταίες δηλώσεις της Μέρκελ πως ”η καρδιά της ματώνει όταν ακούει για τους Έλληνες συνταξιούχους”.

Κατά την ανάλυση που γίνεται στην ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel, η Μέρκελ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά τις ”τζούφιες” απειλές της περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
”Υπάρχει μια αγγλική φράση που δεν μεταφράζεται ακριβώς στα γερμανικά. «To call a bluff». Αυτό δεν σημαίνει μόνο πως κάποιος κατάλαβε την μπλόφα, αλλά ότι αυτός που την κάνει οδηγείται στη γωνία.
Δείτε για παράδειγμα την στάση της Καγκελαρίου για την Ελλάδα. Επισήμως χρησιμοποιεί την παλιά σκληρή γραμμή. Η Μέρκελ έχει πει επανειλημμένως ότι οι Έλληνες θα εφαρμόσουν αυστηρά τα συμφωνηθέντα μέτρα. Αλλά τελευταία ακούσαμε πως η καρδιά της ματώνει όταν ακούει για τους Έλληνες συνταξιούχους. Η Μέρκελ έχει δηλώσει επίσης πως οι συνέπειες εξόδου για την Ελλάδα αλλά και τη Γερμανία θα είναι ανυπολόγιστες”.

Το Spiegel ”μυρίζεται” πως είναι θέμα χρόνου, ελάχιστων μηνών για την ακρίβεια, η γερμανική υποχώρηση έναντι της Ελλάδας, με παράταση του χρόνου εφαρμογής των μέτρων και βέβαια με παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

”Μπορεί η Μέρκελ να θεωρείται ακόμα στην Ευρώπη ως η πιο ισχυρή προσωπικότητα, αλλά στην πραγματικότητα έχει κάνει ήδη τον ελιγμό που την έχει βάλει στη γωνία” είναι ο επίλογος του ”Spiegel”.

Πηγή Capital

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε