Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ΝΔ αντιμέτωπη με τα έργα και τις ημέρες της – ‘Ολοι εναντίον όλων για το Βατοπαίδι

Ο Βουλγαράκης (εγ) καλεί ως μάρτυρα τον Α. Σαμαρά.Του ζητεί να εξηγήσει γιατί ως υπουργός Πολιτισμού δεν πήρε πίσω τις ανταλλαγές.  Ο Αγγέλου δείχνει Ρουσόπουλο και αθωώνει Καραμανλή.

Αντιμέτωπη με το παρελθόν της που ποτέ δεν φαίνεται να ξεπέρασε είναι ΝΔ. Βρίσκεται πλέον σε μια περιδίνηση χωρίς τέλος με αφορμή την υπόθεση που την σπίλωσε όσο τίποτε άλλο όσο ήταν κυβέρνηση, την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Προσπάθησε ανεπιτυχώς με επικοινωνιακά τρικ του περελθόντος, όπως το πρόσφατο συνέδριο να διώξει από πάνω της όλα εκείνα που την βάραιναν και να δείξει οτι το “προϊόν” που βγάζει προς τα έξω είναι καινούριο.

‘Ομως, μετά και την πολύωρη και στην αρχή εν κρυπτώ απολογία του πιο στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, του Γιάννη Αγγέλου τα γεγονότα ξεπέρασαν και την πιο νοσηρή φαντασία.

Πάντως, ο Γιάννης Αγγέλου ως κατηγορούμενος προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι ήταν ένας απλός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, κάτι που προσκρούει στη θέση του Διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ωστόσο, ο κ. Αγγέλου βρίσκεται σε δυσμενή θέση καθώς δεν έχει τα χρήματα για την εγγύηση, ενώ στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε τη συνδρομή επιχειρηματιών για να μαζέψει ο συνεργάτης του το συγκεκριμένο ποσό.

Αγγέλου καρφώνει Ρουσόπουλο

Ο ένας καρφώνει τον άλλο με τον Γιάννη Αγγέλου να κάνει την αρχή, λέγοντας οτι για τις επαφές με το Αγιο ‘Ορος υπεύθυνος επι της ουσίας ήταν ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Στην απολογία του όταν ρωτήθηκε γιατί επελέγη η συγκεκριμένη μονή και όχι κάποιο άλλο μοναστήρι αποκρίθηκε ότι η αρχική επιλογή έγινε εξαιτίας του Θοδωρή Ρουσόπουλου, καθώς είχε «μια προγενέστερη γνωριμία με τον ηγούμενο της Μονής Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο », όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «πιο παλιά από τη δική μου».

Ακολούθησε η οργή του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επι της ουσίας έσυρε τη ΝΔ σε 2 ανακοινώσεις με τις οποίες στήριζε τον Γιάννη Αγγέλου αλλά και μια παρέμβαση του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, μέσω συνεργατών του η οποία συζητήθηκε πολύ, αφού ήταν η πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την ήττα της ΝΔ στις εκλογές.

Μάλιστα ασκήθηκε έντονη κριτική στον κ. Καραμανλή γιατί επέλεξε να τοποθετηθεί όχι για θέματα που συγκλονίζουν την Ελλάδα, όπως η οικονομική κρίση αλλά για να στηρίξει έναν άνθρωπο που ήταν στην πολιτική αυλή του.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης η πολύωρη καθυστέρηση με την οποία η ΝΔ βγήκε να στηρίξει με τόσο πάθος τον Γιάννη Αγγέλου. Είχαν περάσει από την απόφαση απαγόρευσης εξόδου του από την χώρα και της χρηματικής εγγύησης των 400.000 ευρώ 12 ολόκληρες ώρες!

Βουλγαράκης καρφώνει Σαμαρά

Κι ενώ η Ρηγίλλης προσπαθούσε να συνέλθει από το σοκ, ήρθε σήμερα το μεσημέρι η κίνηση ρελάνς από τον Γιώργο Βουλγαράκη, μια κίνηση με συμβολισμό, αφού κάλεσε ακόμα και τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή πάλι για το Βατοπαίδι και να εξηγήσει γιατί αφού ο κ. Βουλγαράκης έκανε λάθος και δεν ακύρωσε τις ανταλλαγές με τη Μονή, δεν το έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ, ως υπουργός Πολιτισμού.

Ο κατάλογος των πρώτων 5 μαρτύρων

Η Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση των τυχόν ποινικών ευθυνών υπουργών και υφυπουργών της Ν.Δ. για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, κατέληξε στον κατάλογο των 5 πρώτων μαρτύρων που θα καλέσει.

Πρόκειται για…
– τον νυν Γεν. Γραμ. του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακόπουλο
– τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο
– τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αναστάσιο Γαβριηλίδη
– τον Πρόεδρο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, Γιάννη Μουρμούρα
– και τον Επικεφαλής της Επιτροπής για το «Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος» Στέλιο Γκρόζο.

Ανοιχτό το θέμα κλήσης επιχειρηματία ΜIG Ανδρέα Βγενόπουλου, σχετικά με τις δανειακές συμβάσεις της Μονής.

Τέλος, ο ΛΑΟΣ επιμένει στην κλήση Καραμανλή, εδικά μετά τις δικαστικές εξελίξεις γύρω από τον Γ. Αγγέλου.

Οργή από τους δικαστές

«Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της» δηλώνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος Παπαδάκης, αντιδρώντας στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία για τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον Γ.Αγγέλου.
«Να σταματήσει η όποια πολιτική, ή άλλου επαγγελματικού είδους, σπέκουλα, ιδίως όταν δεν υπάρχει υπέρβαση με δόλο των ακραίων ορίων της διακριτικής ευχέρειας των δικαστών» δήλωσε την Πέμπτη ο κ. Παπαδάκης με αφορμή την κριτική που δέχεται η Δικαιοσύνη και οι εισαγγελικοί λειτουργοί της.
Πρόσθεσε οτι : «Τα ραδιοτηλεοπτικά λαϊκά δικαστήρια δεν προάγουν το δίκαιο και τη Δικαιοσύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Aθωώνει τον Καραμανλή ο “Καλός Στρατιώτης” Αγγέλου – Πήγαμε στο Βατοπαίδι λόγω Ρουσόπουλου – Κάλυψη από Καραμανλή

Βουλγαράκης καλεί Σαμαρά στην προανακριτική για το Βατοπαίδι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε