Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η “Νέα Ελλάδα” της Ντόρας έρχεται το φθινόπωρο

Το αν θα πιει για την επιτυχία του κόμματος της η Ντόρα Μπακογιάννη...άγνωστο! ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το αν θα πιει για την επιτυχία του κόμματος της η Ντόρα Μπακογιάννη...άγνωστο! ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι διαδικασίες για τη δημιουργία νέου κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται πως επισπεύδονται. Το φθινόπωρο οι ανακοινώσεις. Ποιο θα είναι το όνομα του.
 

 

O κύβος ερρίφθη πλέον από την Ντόρα Μπακογιάννη. Η αντίστροφη μέτρηση για την αναγγελία του νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροδεξίας, άρχισε!
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας το “Βήμα”, το κόμμα της ανεξάρτητης βουλευτού αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές του φθινοπώρου, παρά τον αρχικό σχεδιασμό να γίνει η αναγγελία μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην κεντροδεξιά παράταξη και στο παρασκήνιο πυκνώνουν οι επαφές της κ.Μπακογιάννη, η οποία ετοιμάζεται συστηματικά για το εγχείρημα, το οποίο απαξιώνει η Ρηγίλλης, λέγοντας ότι «έχει μείνει χωρίς στρατό».
 
Στο πολιτικό γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη, στον πεζόδρομο της Διον. Αρεοπαγίτου, πυκνώνουν οι επαφές της τις τελευταίες ημέρες. Η επίθεση που εξαπέλυσε την περασμένη Δευτέρα στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι οδηγεί το κόμμα σε συρρίκνωση και σε «απόκομμα τύπου Πολιτικής Ανοιξης» ήταν ενδεικτική της αλλαγής του σχεδιασμού της.
 
Αν και κορυφαία κομματικά στελέχη επιμένουν ότι «η Μπακογιάννη δεν τραβάει, αφού είναι μέρος του συστήματος», πως «κανείς στην επαρχία δεν έχει εκδηλώσει σοβαρά ενδιαφέρον για το τι κάνει η Ντόρα», ενώ άλλοι εκτιμούν ότι κόμμα Μπακογιάννη δεν πρόκειται να γίνει, η πρώην υπουργός προχωρεί ακάθεκτη.
 
Η αρχική σκέψη ήταν να επενδύσει πολιτικά η κ.Μπακογιάννη σε ενδεχόμενη ήττα της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και να ανακοινώσει το κόμμα της αμέσως μετά. Στο επιτελείο της όμως φοβούνται έντονα το σενάριο των διπλών εκλογών και έτσι αποφάσισαν να επιταχυνθούν οι κινήσεις, ώστε το νέο κόμμα να έχει διάρκεια λειτουργίας τουλάχιστον δύο μηνών.
 
Το νέο σχήμα θα έχει τη δομή των ευρωπαϊκών κομμάτων, ενώ μέχρι στιγμής το νέο κόμμα παραμένει αβάπτιστο, αν και έχει συζητηθεί το όνομα «Νέα Ελλάδα», χωρίς να επιβεβαιώνεται. Προ ημερών όμως μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ακολουθεί «λογική πολιτικού οπορτουνισμού» και τόνισε με έμφαση ότι «αυτή είναι η παλιά Ελλάδα».
 
Η κυρία Μπακογιάννη έχει την ενεργό στήριξη του πατέρα της, πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη, που συναντά σχεδόν καθημερινά στελέχη και διάφορους παράγοντες της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής, ενώ ιδιαίτερα επιφυλακτικός είναι ο αδελφός της κ. Κυρ. Μητσοτάκης . Το επιτελείο της παραμένει το ίδιο, ενώ πιο απελευθερωμένοι είναι οι βουλευτές που τη στηρίζουν, μεταξύ των οποίων η κυρία Ελσα Παπαδημητρίου, οι κκ. Κ. Κιλτίδης, Γ. Κοντογιάννης, ο ευρωβουλευτής κ. Θ. Σκυλακάκης κ.ά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε