Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η Ρένα Δούρου καταγγέλλει την Τουρκία ότι εκμεταλλεύεται την κρίση στην Κύπρο

Η Ρένα Δούρου καταγγέλλει την Τουρκία ότι εκμεταλλεύεται την κρίση στην Κύπρο

Την προσπάθεια της Τουρκίας να εκμεταλλευθεί την κρίση στην Κύπρο για να αποσπάσει οφέλη καταγγέλλει η Ρένα Δούρου, υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την προχθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για δικαιώματα στο φυσικό αέριο.

Η κ. Δούρου σημειώνει ότι η Τουρκία «πλανάται όμως πλάνη οικτρά», γιατί «ούτε το διεθνές δίκαιο ούτε οι αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αρωγοί στις παράνομες και ανιστόρητες βλέψεις της Τουρκίας έναντι, τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου».

Είναι γνωστό σε όλη τη διεθνή κοινότητα ποια είναι η πλευρά που παραβιάζει συστηματικά τόσο τη διεθνή νομιμότητα όσο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, προσθέτει η κ. Δούρου και υπογραμμίζει:

«Ποια είναι η χώρα που από το 1974 έχει εισβάλει στρατιωτικά και κατέχει τμήμα ανεξάρτητου κράτους. Ποια είναι η χώρα που ερμηνεύει κατά το δοκούν τις διατάξεις του Δικαίου της Θάλασσας (που πλέον έχει καταστεί εθιμικό, δεσμεύοντας όλες τις χώρες) προκειμένου να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα συμφέροντά της. Ποια, τέλος, είναι η χώρα που συστηματικά κωλυσιεργεί σε ό,τι αφορά στην εξεύρεση δίκαιης, στη βάση του διεθνούς δικαίου, λύσης στο κυπριακό ζήτημα, παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες της κυπριακής πλευράς».

«Οι λαοί της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας έχουν πολλά να κερδίσουν από την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και τον σεβασμό των αποφάσεων του ΟΗΕ, σε αντίθεση με τυχοδιωκτικές λογικές που το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν την ευημερία των λαών» καταλήγει στη δήλωσή της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τώρα “αποδομούν” και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Κύπρο! “Μπορεί να μην είναι κερδοφόρα”!

Άλλαξαν τον χάρτη της ν.α Μεσογείου σε μια εβδομάδα – Κίνδυνοι για Ελλάδα-Κύπρο

“Μοχθηρός και ανάγωγος ο Νταβούτογλου”,λένε οι ισραηλινοί

Τουρκική μαχαιριά στη Κύπρο! Η Άγκυρα παίζει το παιχνίδι των Ευρωπαίων με το φυσικό αέριο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε