Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Ρεπούση θα προτείνει την κατάργηση του εκκλησιασμού στα σχολεία

Η Ρεπούση θα προτείνει την κατάργηση του εκκλησιασμού στα σχολεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.07.2012 | 09:09
Πρώτη δημοσίευση: 27.07.2012 | 09:09

Την κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού στα σχολεία θα προτείνει σύμφωνα με εφημερίδα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», υπήρξε έντονο πολιτικό παρασκήνιο γύρω από την ανάδειξη προέδρου της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, με την κυρία Ρεπούση να ζητά να εκλεγεί σε αυτή τη θέση.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν ότι στο προεδρείο κάθε επιτροπής θα έπαιρναν και από μία θέση (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας).

Οταν όμως στη Ν.Δ. είδαν ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. προτείνει για γραμματέα στη Μορφωτικών Υποθέσεων την κυρία Ρεπούση αντέδρασαν έντονα. Ωστόσο, η ίδια «απαίτησε» σύμφωνα πάντα με την Δημοκρατία, από τον Φ. Κουβέλη να μην κάνει πίσω και να την προτείνει μέχρι τέλους για γραμματέα. Αυτό και έγινε.

Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την οργή των Νεοδημοκρατών, οι οποίοι κατέβασαν δικό τους υποψήφιο τον οποίο και εξέλεξαν με τις δικές τους μόνον ψήφους. Ετσι, είκοσι δύο πήρε ο Β. Υψηλάντης έναντι επτά της κυρίας Ρεπούση, η οποία στηρίχθηκε και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς στην επιτροπή αυτή η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει μόλις τρία μέλη.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο