Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Η Siemens καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις – Οι επόμενες κινήσεις Τσίπρα

Η Siemens καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις – Οι επόμενες κινήσεις Τσίπρα

Το φάντασμα της Siemens πλανάται και πάλι πάνω από το πολιτικό σκηνικό, την ώρα μάλιστα που η συζήτηση για την απλή αναλογική έχει φουντώσει για τα καλά, με την κυβέρνηση να “πιέζει” το ΠΑΣΟΚ να συναινέσει και την Χαριλάου Τρικούπη να επιχειρεί να χαράξει διακριτές γραμμές από τον καιροσκοπισμό, όπως καταγγέλλει, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ.

Το Μέγαρο Μαξίμου είδε ως “μάννα εξ ουρανού” την αναβίωση του σκανδάλου Siemens, με αφορμή την ολιγωρία της δικαιοσύνης στην εκδίκαση συγκεκριμένων υποθέσεων, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να είναι ένα “εργαλείο” για να “στριμώξει” ακόμη περισσότερο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τα κακώς κείμενα και τα “βαρίδια” του παρελθόντος, ώστε να υπάρξει κάθαρση και να διαμορφωθεί ένα νέο πεδίο συνεννόησης στο πλαίσιο της κεντροαριστεράς, αρχής γενομένης με τη ψήφιση της απλής αναλογικής

Κυβερνητικά στελέχη δείχνουν ευθέως τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ντογιάκο για τις παραλείψεις αλλά και το παλαιό πολιτικό σύστημα που είχε και έχει (;) “πάρε δώσε” με τον γερμανικό κολοσσό, θυμίζοντας τα όσα έχουν πει πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Μαντέλης, Τσουκάτος….), καθώς και τη φυγή από τη χώρα μας κορυφαίων στελεχών της Siemens επί κυβέρνησης ΝΔ.

Η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι έχει ήδη ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για το τι έγινε στο τελευταίο επεισόδιο της Siemens, ενώ παράλληλα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί σήμερα (Πέμπτη, 14.07.2016) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσει από την Εισαγγελέα κ. Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.

Είναι γεγονός ότι το σκάνδαλο Siemens επηρεάζει εμμέσως πλην σαφώς και το πλαίσιο διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και δη με το Βερολίνο, με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο αφενός να μη θέλουν να διαταράξουν την καλή χημεία που υπάρχει πλέον με την Καγκελαρία και αφετέρου να επιχειρούν να αξιοποιήσουν το μέγα αυτό πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο για ευνόητους λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να σχοινοβατεί πολιτικά για ακόμη φορά μεταξύ παρόντος και παρελθόντος για το μέλλον της χώρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε