Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών και ευρωβουλευτών

Η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών και ευρωβουλευτών

Βουλή και Ευρωβουλή καλούνται να αποφασίσουν για την άρση της ασυλίας πέντε βουλευτών και Ευρωβουλευτών μετά από τη διαβίβαση σχετικών αιτημάτων από τις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

Συγκεκριμένα τα αιτήματα για άρση ασυλίας αφορούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, τον βουλευτή του ίδιου κόμματος, Χρήστο Μπγιάλα, τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο και τον Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Συγκεκριμένα οι υποθέσεις για τις οποίες καλείται να αποφασίσει η Βουλή και η Ευρωβουλή είναι οι εξής :

– Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με την προγενέστερη ιδιότητα που είχε αυτή του δημάρχου Σφακίων, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβαση του νόμου περί αιγιαλού και παραλίας και συγκεκριμένα φέρεται να παραβίασε το νόμο 2971/2001 που αφορά την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας. Συγκεκριμένα το 2011 με την ιδιότητα του δημάρχου στη θέση Μάρμαρα (ή Διαλεσκάρι) των Σφακίων του νομού Χανιών φέρεται να επέφερε μεταβολή στην θάλασσα και τον αιγιαλό, καθώς χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής (κτηματική υπηρεσία) κατασκεύασε αυθαίρετη προβλήτα από μπετόν και πέτρα μήκους 30 μέτρων, πλάτους 1 μέτρου και ύψους 2 μέτρων.

– Η Βουλή και η Ευρωβουλή θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας των Σωτήρη Ζαριανόπουλου και Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, καθώς το 2011 ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να χορηγηθεί άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κοινόχρηστο χώρο πεζόδρομου. Με την άδεια που χορηγήθηκε παρεμποδίζεται η πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, κ.λπ.

– Κατά του βουλευτή Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μπγιάλα έχει κατατεθεί μήνυση από κάτοικο της των Γρεβενών για εξύβριση και απειλή, σχετικά με την αποψίλωση ενός χαντακιού. Ο βουλευτής φέρεται να είπε στον συμπατριώτη του: «Είσαι ανώμαλος και κοπέλι. Αν έρθω εκεί θα σε τσιτσιαλίσω, θα σε κάνω λιώμα».

– Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2013 (που αφορά το 2012), καθώς αναγράφεται μηδενικό εισόδημα. Κατά την δήλωση υπήρχε αρνητικό εισόδημα, λόγω της ζημιάς που είχε από ατομική επιχείρηση, αλλά κατά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η οποία διαβίβασε την υπόθεση στην Εισαγγελία Εφετών, δεν έχουν προσκομιστεί επαρκή στοιχεία απόδειξης του τρόπου χρηματοδότησης της οικονομικής ζημιάς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε