Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Η αγωνία των τελευταίων 48 ωρών – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το 25% δίνουν μάχη για την πρωτιά – Πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές βγήκε 2ος!

Η αγωνία των τελευταίων 48 ωρών – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το 25% δίνουν μάχη για την πρωτιά – Πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές βγήκε 2ος!

– Απολύτως ανοιχτό το αποτέλεσμα
– Θα κριθεί από τις μετακινήσεις της τελευταίας στιγμής
– Η πόλωση θα ενταθεί μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής

Τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία θεριεύει στα κόμματα ο φόβος του τελευταίου 48ωρου.

Οι δημοσκοπήσεις ως σήμερα καταγράφουν με σταθερότητα μια συγκεκριμένη τάση. Όμως η διαφορά υπέρ του κόμματος που είναι πρώτο δεν είναι ακόμη τέτοια ώστε το αποτέλεσμα να θεωρείται κλειδωμένο.

Δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε τις επίσημες και αναγνωρισμένες δημοσκοπήσεις που γίνονται εξαιτίας του λογοκριτικού νόμου. Πάντως αν επιχειρηθεί μια συνολική και ΠΟΛΙΤΙΚΗ προσέγγιση του κλίματος που διαμορφώνεται, φαίνεται ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που μάχονται για την πρωτιά θα κινηθούν πάνω από το 25 %.

Μιλάμε για την αγωνία των τελευταίων 48 ωρών, γιατί στις προηγούμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε 2ο κόμμα τις τελευταίες 48 ώρες πριν οι πολίτες πάνε στις κάλπες! Κι αυτό έγινε γιατί εκείνες τις 2 ημέρες το ΠΑΣΟΚ έπαθε ξαφνική καθίζηση στα ποσοστά του και εκτοξεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ τώρα, δίνει μάχη για να κρατήσει τα ποσοστά της προηγούμενης εκλογής, ενώ πτωτικά αλλά εντός κοινοβουλίου καταγράφονται τα υπόλοιπα κόμματα που είχαν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στη Βουλή που πρόεκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δηλαδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή.

Όμως το εκλογικό σώμα δεν έχει πια τη σταθερότητα που εμφάνιζε ως το 2009. Οι ψηφοφόροι μετακινούνται πια από το ένα κόμμα στο άλλο εύκολα και… γρήγορα .

Και κυρίως το τελευταίο 48ωρο πριν την κάλπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις προηγούμενες εκλογές κατά τις τελευταίες 48 ώρες μετακινήθηκε ποσοστό τουλάχιστον 3% από το ΠΑΣΟΚ και πήγε κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ άλλο ένα 2% έφυγε από τη ΝΔ και πήγε κυρίως προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τα κομματικά επιτελεία γνωρίζοντας αυτή τη μετακίνηση της τελευταίας στιγμής προσπαθούν κατ αρχήν να μη γίνουν θύματα της και στη συνέχεια να την εκμεταλλευτούν αν τους την προσφέρει ο αντίπαλος.

Πάντως σε αυτή την αναμέτρηση η έως τώρα δυναμική είναι αντίστροφη από εκείνη της 6ης Μαΐου. Τώρα δεν κυριαρχεί η υπαρκτή ακόμη οργή. Ενισχύονται τα μεγαλύτερα κόμματα αφού οι ψηφοφόροι ζητούν το σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ “πιέζονται” τα μικρότερα και όσα εντάσσονται στην κατηγορία των “ευκαιριακών σχημάτων αντίδρασης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας το πρωί: “Δεσμεύομαι για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη” – Τσίπρας το βράδυ: Δεν είναι φετίχ το νόμισμα. Δε λέμε “ευρώ και ξερό ψωμί”

“Δεσμεύομαι για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη”

Φρανσουά Ολάντ στο Mega: “Η ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί ρήξη”

Προεκλογικός “πόλεμος” με βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα – Σεισμός από Π. Ψωμιάδη που χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή “αδελφική παράταξη” της Ν.Δ.

Φραστική επίθεση σε υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο αλλά δεν το λέμε μην το μάθουν οι αντίπαλοι!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε