Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Η ανθρωπογεωγραφία της νεας κυβέρνησης – Νίκη κατά κράτος των Καραμανλικών!

Η ανθρωπογεωγραφία της νεας κυβέρνησης – Νίκη κατά κράτος των Καραμανλικών!

17 υπουργοί και 21 υφυπουργοί στη νεα κυβέρνηση με τη ΝΔ να έχει την πλειοψηφία στα κορυφαία υπουργεία αλλά πολλοί από αυτούς να είναι από την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή και στενοί του συνεργάτες.

Όπως για παράδειγμα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος ως υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή είχε πει την περίφημη φράση: “Καραμανλής ή χάος”.

Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, είναι από τους πολύ στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρά το γεγονός ότι ήταν και στις κυβερνήσεις Καραμανλή, δεν θεωρείται ούτε δικός του άνθρωπος, ούτε όμως και Σαμαρικός.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος γνωστός και ως “κόκκινος Πάνος” ήταν στις κυβερνήσεις Καραμανλή και από τους ανθρώπου που ήταν στον στενό πυρήνα της κυβέρνησής του.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη από τα νεα στελέχη της ΝΔ ορίστηκε υπουργός Τουρισμού αφού έκανε όπως λένε τεράστιο αγώνα στην μετά Καραμανλή εποχή στη ΝΔ. Άρα άνθρωπος Σαμαρά.

Ο Κώστας Μουσουρούλης, καραμανλικός μέχρι το κόκκαλο, ο νεος υπουργός Ναυτιλίας, είδε πρόσφατα τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει άνοιγμα σ’ εκείνον όπως και σε άλλους Καραμανλικούς βάζοντάς τον στην εκλογική επιτροπή του κόμματος.

O νεος υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, θεωρείται από τα πιο μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ και από εκείνους που ονομάζονται και στρατιώτες της παράταξης. Δεν έχει κρύψει ποτέ πάντως την συμπάθειά του προς την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο νεος υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, βέρος καραμανλικός, διετέλεσε και υφυπουργός Παιδείας από το 2007 – 2009. Είναι από τα στελέχη του 2004.

Ο Νίκος Δένδιας που είναι ο νεος υπουργός Δημόσιας Τάξης, είναι και αυτός παιδί του 2004, της περιόδου Καραμανλή και μάλιστα είχε διατελέσει για λίγους μήνες υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο νεος υπουργός Μακεδονίας Θράκης, είναι από τους λοχαγούς του Κώστα Καραμανλή. Μακεδονίτης ο ίδιος, εχει υπερασπιστεί με πάθος την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ο Δημήτρης Σταμάτης ο νέος υπουργός Επικρατείας, είναι ο λεγόμενος “άνθρωπος του Προέδρου”. Σαμαρικός μέχρι κόκκαλο από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης. Θεωρείται άνθρωπος «ειδικών αποστολών» ως έμπιστος του νέου πρωθυπουργού. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με θέματα πολιτικού σχεδιασμού και θεωρείται σπεσιαλίστας σε θέματα συντονισμού. Προσόντα που θεωρούνται απαραίτητα για την κρίσιμη θέση του υπουργού Επικρατείας.

Οι άνθρωποι Βενιζέλου

Ο Ευάγγελος Λιβιεράτος, ο νεος υπουργός Περιβάλλοντος είναι πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Καθηγητής της ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, είναι ο άνθρωπος που έχει μιλήσει για αχαρτογράφητη χώρα με αγεωγράφητους κατοίκους.

O Αθανάσιος Τσαφτάρης επίσης άνθρωπος του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν στη 6η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Θεωρείται γνώστης της κατάστασης της γεωργίας, άνθρωπος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με ειδίκευση στα θέματα της βιοτεχνολογίας. Ο ίδιος ο κ.Βενιζέλος στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατειας του ΠΑΣΟΚ είχε μιλήσει με πολύ θερμά λόγια.

Ο σιφνιός Γιώργος Βερνίκος, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ανθρωπος της θάλασσας και μικροεφοπλιστής ο ίδιος ρώτησε μέχρι και τους φίλους του στο Facebook αν του συστήνουν να μπει στη νεα κυβέρνηση. Το ναι στις απαντήσεις τους ήταν συντριπτικό! Είναι από τους «κολλητούς» φίλους του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Δημήτρης Κούρκουλας είναι ο άγνωστος Χ της κυβέρνησης. Στενός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και άνθρωπος των Βρυξελλών με μακρά θητεία στις διεθνείς σχέσεις. Θητευσε και στο ιδιίτερο γραφείο της Βάσως Παπανδρέου όταν ήταν επίτροπος στην Βρυξέλλες.

 Οι άνθρωποι του Κουβέλη

Κίνηση ματ θεωρείται ότι έκανε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, γιατί “επέβαλλε” στο νεο υπουργικό, ανθρώπους με ευρεία αποδοχή από όλες τις δυνάμεις.

Όπως για παράδειγμα:

Τον συνταγματολόγο Αντώνη Μανιτάκη ο οποίος απέδειξε έστω και το μικρό χρονικό διάστημα που ήταν υπηρεσιακός υπουργός στην κυβέρνηση Πικραμμένου ότι είναι η ιδανική επιλογή για το υπουργείο Εσωτερικών.

Τον Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος έχοντας στην πλάτη του χρόνια μάχιμης δικηγορίας, αλλά και ως πρώην προεδρος του δικηγορικού συλλόγου, θεωρείται η ιδανική επιλογή για το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιος είναι ο νέος “τσάρος” της Οικονομίας

Υπουργός της νέας κυβέρνησης έκανε… γκάλοπ στο Facebook

Η νέα υπουργός Τουρισμού

Νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο Σίμος Κεδίκογλου

“Επιστρέφει” το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης – Ποιος είναι ο υπουργός


Αυτή είναι η νεα κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε