Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Η απάντηση του Πάγκαλου για τον διορισμό της κόρης του στο Δημόσιο

– Πώς διορίστηκε στο Πανεπιστήμιο
– Γιατί ζήτησε συγγνώμη από τον Μαρκογιαννάκη
– Τι δήλωσε ο Ραγκούσης για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Για τον τρόπο με τον οποίο διορίστηκε η κόρη του στο Δημόσιο απάντησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος. Ζήτησε επίσης συγγνώμη όπως είχε δημόσια δεσμευθεί αν έκανε λάθος για τον διορισμό προσώπου στην ΑΓΡΟΓΗ που σχετιζόταν με τον Χ. Μαρκογιαννάκη.

Για την κόρη του είπε οτι  πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια η κόρη του εργαζόταν ως μετακλητή υπάλληλος στο βουλευτικό του γραφείο για 18 μήνες. Τότε, υπήρχε ένας νόμος σύμφωνα με τον οποίο οι μετακλητοί υπάλληλοι μπορούσαν να διοριστούν στο Δημόσιο.

“Εκτός από την κόρη μου, άλλες 3 υπάλληλοι του γραφείου μου έκαναν χρήση αυτού του νόμου”, είπε ο κ. Πάγκαλος και συνέχισε: “Η κόρη μου πράγματι προσελήφθη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου έμεινε εκεί για 3 μήνες και στην συνέχεια αποχώρησε. Κι αυτό γιατί στο μεταξύ είχε πάρει πτυχίο Ωδικής, είναι λυρική τραγουδίστρια και από τότε ανήκει στην Δημοτική Χορωδία του Δήμου Αθηναίων”.

Συγγνώμη λάθος για Φραγκιαδάκη

Το μεσημέρι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει συγγενική σχέση ανάμεσα στον Χ. Φραγκιαδάκη και το Χ. Μαρκογιαννάκη, αλλά πρόσθεσε οτι οι δυο άνδρες γνωρίζονται καλά.

«Πράγματι ο κ. Χ. Φραγκιαδάκης δεν είναι βαφτιστήρι του κ. Μαρκογιαννάκη. Έχει όμως περάσει από το γραφείο του και τον γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Γι’ αυτό εξάλλου δημιουργήθηκε και η σύγχυση, γιατί ο κ. Φραγκιαδάκης γεννηθείς στο Ηράκλειο και μετοικήσας στα Χανιά, γνωστό στέλεχος της της Νέας Δημοκρατίας, όπου σταθεί και όπου βρεθεί ισχυρίζεται ότι είναι βαφτιστήρι του κ. Μαρκογιαννάκη. Κατά τα άλλα βρέθηκε απασχολούμενος στην Αγρογή με την ίδια μέθοδο που εφάρμοσαν και όλοι οι άλλοι», αναφέρει δήλωση του κ. Πάγκαλου.

Ραγκούσης: «Η ΝΔ καταψήφισε το νόμο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο»

Ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις προσλήψεις στην Αγρογή. Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως πολέμησε με φανατισμό το νόμο για αξιοκρατία στις προσλήσεις στο Δημόσιο.

«Έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι τρεις μήνες μετά τα όσα άθλια και απαράδεκτα συνέβησαν στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., η Νέα Δημοκρατία με φανατισμό πολέμησε και καταψήφισε τον νέο νόμο για την απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις στο Δημόσιο, με τον οποίο βάλαμε οριστικό τέλος στις φαύλες και ρουσφετολογικές πρακτικές του χθες που παρολίγο να οδηγήσουν την Ελλάδα στη χρεωκοπία», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Δείτε τη δήλωση Ραγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Κομμωτές και μακιγιέρ στην ψηφιοποίηση της αγροτικής γης – Τι απαντά ο Χατζηγάκης μέσω του Newsit

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε