Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Η απουσία της Μπέτυς Μπαζιάνα – Γιατί δεν πήγε για μάθημα

Η απουσία της Μπέτυς Μπαζιάνα – Γιατί δεν πήγε για μάθημα

Απουσία πήρε η Μπέτυ Μπαζιάνα από το μάθημα της Δευτέρας στο πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας, καθώς για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα δεν ταξίδεψε στην Κοζάνη για να διδάξει τους φοιτητές της.

Μια ίωση που την ταλαιπωρεί, κράτησε τη σύντροφο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα. Η κα Μπαζιάνα ειδοποίησε εγκαίρως το πανεπιστήμιο πως δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στο μάθημα ώστε κάποιος άλλος καθηγητής να την αναπληρώσει.

Την προηγούμενη φορά που είχε πάει για μάθημα στο πανεπιστήμιο η Περιστέρα Μπαζιάνα, είχε πολλές συζήτησεις με άλλους καθηγητές για την κατάσταση στην Παιδεία. Μάλιστα, ο πρύτανης της σχολής Αντ. Τουρλιδάκης είχε εκφράσει τους προβληματισμούς του για τις απόπειρες της κυβέρνησης να αναβιώσουν πάλι την υποτίμηση της έννοιας της αριστείας από τα σχολεία και κυρίως τις ανησυχίες του για το σχέδιο «Αθηνά», την κατάργηση ή τη συνένωση πανεπιστημιακών σχολών.

Έκανε μάλιστα και συγκεκριμένη πρόταση προς όλους τους καθηγητές, αλλά και προς την κυρία Μπαζιάνα, λέγοντας ότι μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί η εκπαίδευση με την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα φέροντας ως παράδειγμα τις παραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ στην Κοζάνη.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα φαινόταν να συμμερίζεται τις απόψεις και τους προβληματισμούς των άλλων συναδέλφων της καθηγητών, πλην όμως έπαιρνε μέρος στη συζήτηση ως εκπαιδευτικός και όχι ως σύντροφος του πρωθυπουργού λέγοντας πολλές φορές ότι είναι μεγάλο και καίριο το θέμα της Παιδείας.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε