Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ατζέντα Βενιζέλου στις συναντήσεις με Σαμαρά-Κουβέλη

Η ατζέντα Βενιζέλου στις συναντήσεις με Σαμαρά-Κουβέλη

Δύο σημαντικά θέματα αναμένεται να θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, το πρώτο θέμα που προτίθεται να θέσει ο κ. Βενιζέλος είναι «να αποφευχθεί όσο γίνεται περισσότερο η περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης», η οποία θεωρείται ότι υπονομεύει την αποδοτικότητα των οποιωνδήποτε μέτρων.

Το δεύτερο θέμα που αναμένεται να θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ότι τα όποια μέτρα αποφασιστούν, δεν θα πρέπει, στην τελική τους μορφή, να είναι οριζόντια και ότι πρέπει να έχουν το στοιχείο της εσωτερικής ισορροπίας και δικαιοσύνης, ώστε να μη θιγούν ευπαθείς ομάδες. Ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να θέσει και το ζήτημα των λαθρομεταναστών.

Ωστόσο, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνεται, ενόψει της συνάντησης, ότι τα μέτρα δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Οι πηγές της Ιπποκράτους επανέρχονται στις θέσεις που ανέπτυξε ο κ. Βενιζέλος μετά την τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ενώ γίνεται και κριτική στην προηγούμενη ηγεσία, καθώς αναφέρεται ότι «έχει πληρώσει πολύ μεγάλο κόστος, λόγω της ανακολουθίας μεταξύ του προεκλογικού λόγου του 2009 και όσων ακολούθησαν».

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι χειρισμοί είναι πλέον στα χέρια του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου και ότι το κόμμα «είναι έτοιμο να βοηθήσει όπως μπορεί, όπως έδειξε και η συζήτηση του κ. Βενιζέλου με τον Γάλλο πρωθυπουργό.

Επισημαίνουν, ωστόσο, την καθυστέρηση στη δημιουργία της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, για τη συγκρότηση της οποίας έχουν συμφωνήσει οι τρεις αρχηγοί, αλλά «είναι κρίμα», όπως λένε, ότι δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγχωνεύσεις και αποκρατικοποιήσεις στο τραπέζι των τριών – Σήμερα η νέα συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε