Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Η έκπληξη της ψηφοφορίας ο Γιώργος Κασαπίδης

Η έκπληξη της ψηφοφορίας ο Γιώργος Κασαπίδης

Η στάση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κασαπίδη αποτελεί την έκπληξη της χθεσινής κρίσιμης ψηφοφορίας στην Βουλή.

Ο κ. Κσαπίδης δήλωσε παρών κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και το πρωθυπουργικό γραφείο αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας τον διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.

Ποιος είναι ο Γιώργος Κασαπίδης;

Ο Γιώργος Κασαπίδης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1971. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών (1996) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (2000) του ιδίου πανεπιστημίου στην Αγροτική Οικονομία.

Παράλληλα με την έναρξη των μεταπτυχιακών του σπουδών (1998), ανέλαβε την επιμέλεια και παρουσίαση σε τοπικό κανάλι της τηλεοπτικής εκπομπής «Αναζητώντας τη Δήμητρα», με αντικείμενο αγροτικά και περιβαλλοντικά θέματα. Ένα χρόνο αργότερα, ανέλαβε και την επιμέλεια του ρεπορτάζ αγροτικής – περιβαλλοντικής πολιτικής για το δελτίο ειδήσεων του ίδιου καναλιού.

Με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών (2000), ίδρυσε γραφείο σύνταξης μελετών αγροτικών προγραμμάτων, με έδρα την Κοζάνη. Στο πλαίσιο των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, εργάσθηκε ως εκτιμητής ζημιών αγροτικών καλλιεργειών στον ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ως συντάκτης αιτήσεων ΟΣΔΕ για λογαριασμό της ΕΑΣ Κοζάνης.

Οι κοινωνικές του ευαισθησίες και το αίσθημα ευθύνης για τα κοινά ήταν και οι λόγοι για τους οποίους, μαζί με άλλους μεταπτυχιακούς φοιτητές, ίδρυσαν το σύλλογο μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων του Α.Π.Θ., το 2000. Επίσης, υπήρξε μέλος της διοικούσας επιτροπής του παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2000), ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Κοζάνης και του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Ν. Κοζάνης (2001), Νομαρχιακός Σύμβουλος και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν/Α Κοζάνης (2002), αλλά και Σύμβουλος στο παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2003). Όλες τις παραπάνω δραστηριότητες διατήρησε έως τις εθνικές εκλογές του 2004, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ν. Κοζάνης με τη νέα Δημοκρατία.

Έκτοτε, συνεχίζει χωρίς διακοπή να εκπροσωπεί το Νομό του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς —πρώην Απόδημου Ελληνισμού— από το 2004. Παράλληλα υπήρξε μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, αλλά και Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας —με Γαλλία, Δανία, Ινδονησία, Κουβέιτ και Λίβανο— ενώ ως μέλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανάλαβε τη θέση του αντιπροέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ουγγαρίας, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος από το 2004 έως το 2009.

Το Δεκέμβριο του 2009, του ανατέθηκε από το νέο πρόεδρο της νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκαλούν οι υπάλληλοι της Βουλής με νέα απεργία – Μιλάνε…

Σκανδαλίδης: “επανακαθορισμός των σχέσεων ΠΑΣΟΚ κυβέρνησης”

Πέρασαν τα μέτρα με 153 ψήφους – Βαρύ πλήγμα για την κυβέρνηση

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε