Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η επιστολή Βενιζέλου στον Κουβέλη – Τι αναφέρει

Η επιστολή Βενιζέλου στον Κουβέλη – Τι αναφέρει

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, αναφέρει στην επιστολή του ότι εκτός από την παραπάνω ατζέντα μπορούν επίσης να συζητηθούν και τα ζητήματα που αφορούν τις θεσμικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης (π.χ. αναθεώρηση του Συντάγματος και εκλογικό σύστημα).

Πρόταση για «συστράτευση και συμπόρευση», για έναν «ουσιαστικό και απροκατάληπτο διάλογο» για όλα τα θέματα που συνιστούν την ημερήσια διάταξη της ελληνικής Κεντροαριστεράς και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και ειδικότερα πρόσκληση για συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων, πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ώστε να συζητηθούν όλα αυτά, «φιλικά και ελεύθερα», απηύθυνε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δηλώνει δε έτοιμος να τεθεί επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, εφόσον και ο κ. Κουβέλης θα ήθελε να τεθεί επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ, ενώ υποστηρίζει ότι «η επαφή των δύο κομμάτων σε επίπεδο αντιπροσωπειών δεν συνιστά διάλογο «κορυφής», γιατί ταυτόχρονα θέλουμε ανοικτό διάλογο και στο επίπεδο των κοινοβουλευτικών μας ομάδων και στο επίπεδο των οργανώσεών μας». Και επισημαίνει ότι «άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει έτοιμο να μετάσχει σε οποιοδήποτε forum έχει αντικείμενο την Κεντροαριστερά».

Ο κ. Βενιζέλος τονίζει στην επιστολή του ότι θέλει και εγγράφως να καλέσει τη ΔΗΜΑΡ ως κόμμα, τα στελέχη και τα μέλη της, «να μετάσχουν στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ, όχι με ένα τυπικό χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου, αλλά με ουσιαστικό τρόπο, δηλαδή με βάση τα κείμενα που είναι αντικείμενο του σχετικού διαδικτυακού διαλόγου».

Σημειώνει δε ότι η θετική απάντηση της ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ, «συνιστά από μόνη της ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που θα προσφέρει κίνητρο συμμετοχής και λόγο αισιοδοξίας σε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας».

Ξεκινώντας την επιστολή του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει πως το ΠΑΣΟΚ μοιράζεται με τη ΔΗΜΑΡ, από τον Ιούνιο του 2012, «τη βαριά ευθύνη της συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα της τριμερούς συνεργασίας» και ότι «στο πλαίσιο αυτό έχουμε καθημερινή σχεδόν επαφή για την αντιμετώπιση των θεμάτων της διακυβέρνησης του τόπου και την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν σε σχέση με τη λειτουργία της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

«Η εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής που αποδείχθηκε ότι είναι η μόνη εφικτή και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων της εθνικής ανάκαμψης, εξαρτώνται σε πολύ σημαντικό βαθμό από το ρόλο που παίζουν και το βαθμό επιρροής που ασκούν οι προοδευτικές και υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου, που μετέχουν στην κυβερνητική ευθύνη και συναντώνται στην κοινή κοίτη των σύγχρονων ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών αντιλήψεων», συνεχίζει ο κ. Βενιζέλος.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ιστορικά τοποθετημένο στο χώρο αυτό», σημειώνει ο κ. Βενιζέλος, για να υπογραμμίσει ότι «και η ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητα από την κομματική καταγωγή πολλών στελεχών της, έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ένα ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα που την τοποθετεί στο χώρο της Κεντροαριστεράς, στο χώρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».

Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει τον απόλυτο σεβασμό τού ΠΑΣΟΚ στην κομματική υπόσταση και τις λειτουργίες της ΔΗΜΑΡ και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι και το κόμμα του κ. Κουβέλη σέβεται τη διαδρομή, την εισφορά και τη σημερινή παρουσία του ΠΑΣΟΚ.

Παραπέμποντας στο διακύβευμα του επικείμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, όπου το Κίνημα «καλείται να προσδιορίσει την αξιακή, πολιτική και οργανωτική φυσιογνωμία της παράταξής μας και να διατυπώσει την ολοκληρωμένη πρότασή μας για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης», ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «αυτά αφορούν το ΠΑΣΟΚ ως κομματικό οργανισμό, αφορούν όμως και ευρύτερα το χώρο της Κεντροαριστεράς που πρέπει να επιδιώκει τον πολλαπλασιασμό της επιρροής του, ή μάλλον την εκλογική και κοινοβουλευτική αποτύπωση της πραγματικής κοινωνικής και πολιτικής επιρροής του, που είναι μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφτηκε στα εκλογικά ποσοστά και τις βουλευτικές έδρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεγάλη δημοσκόπηση Newsit: Εδραιώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Άνοδος του ΠΑΣΟΚ

Οι 4 όροι του Βενιζέλου για να μείνει στην κυβέρνηση

Η τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ…

Σημίτης: Γιατί να πάω στο συνέδριο; Για να βγάζω φωτογραφίες;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε