Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η επιχείρηση “βελούδινη διαδοχή”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

«Το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε» λένε βουλευτές και συνεργάτες του Ευάγγελου Βενζέλου μετά την απόφαση για συμπόρευση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, τουτέστιν στήριξη της υποψηφιότητας του πρώτου από τον δεύτερο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών επικεντρώνει τώρα την επιχείρηση «βελούδινη διαδοχή» σε δύο κρίσιμα και καθοριστικά ζητήματα από την έκβαση των οποίων θα κριθεί τελικά η συνοχή και η ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Το πρώτο είναι η υποψηφιότητα Βενιζέλου να είναι η μόνη…

Το δεύτερο, σε περίπτωση που δεν είναι η μόνη υποψηφιότητα, η εκλογική διαδικασία-αντιπαράθεση να μην γίνει στη βάση με καθολική ψηφοφορία μελών και φίλων -προκειμένου να αποφευχθεί ο διχασμός και απρόβλεπτα γεγονότα κατά τη ψηφοφορία- αλλά από μικρότερο εκλεκτορικό σώμα, ίσως ένα Συνέδριο 3, 4, 5000 .

Προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι δύο στόχοι σύμφωνα με πληροφορίες ενεργό ρόλο προς αυτή τη κατεύθυνση διαδρματίζουν ο Δημήτρης Ρέππας και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κομματικών παραγόντων η κίνηση Βενιζέλου-Λοβέρδου, η οποία στο διαδίκτυο και στ twitter καταγράφεται πλέον με την κωδική ονομασία «LoVe», συναντά ισχυρή αποδοχή ακόμη και από την πλειοψηφία του «παπανδρεϊκού» μπλοκ.

Από το μπλοκ ατό ερωτηματικό παραμένε τι θα πραξουν τελικά κρυφαά στελέχη όπως ο Χρήστος Παπουτσής, η Λούκα Κατσέλη, ο Χάρης Καστανίδης, ακόμη και ο «μεταρρυθμιστής» Γιάννης Ραγκούσης.

Διαβάστε επίσης:
Μοναδικός υποψήφιος αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε