Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Η ερώτηση για τα διόδια έφτασε στη Siemens!

Αφορμή δόθηκε όταν ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Δ. Ρέππα πως θα του στείλει να μελετήσει το έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω. Δεν πληρώνω».

Τότε ο Δημήτρης Ρέππας απάντησε ζητώντας να μην μετατρέψουμε την πολιτική ζωή σε θέατρο, είτε κωμωδία είτε τραγωδία, «ας δείξουμε μεγαλύτερη ευθύνη».

«Θέατρο παίζετε εσείς. Το κόμμα σας και η ΝΔ με τις ευθύνες σας στο πιο διαχρονικό σκάνδαλο που συμβολίζει τη διαπλοκή της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που είναι η Siemens. Μη μιλάτε λοιπόν εσείς απέναντι στην Αριστερά για θέατρο», αντέδρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στη συζήτηση και το θέμα της Siemens.

«Η απαξίωση της πολιτικής και του συστήματος δεν προκύπτει από τα λάθη μόνο των κυβερνήσεων αλλά και των αντιπολιτεύσεων, γιατί ο λόγος της Αντιπολίτευσης είναι εξαιρετικά επιζήμιος μερικές φορές», απάντησε με τη σειρά του ο υπουργός Υποδομών.

Ο κ. Ρέππας, αναφερόμενος στην υπόθεση, έθεσε το ερώτημα αν το θεσμικό πλαίσιο εμπόδισε κάποια κυβέρνηση δύο-τρία χρόνια πριν να πάρει πρωτοβουλίες για να διερευνηθεί αυτό το σκάνδαλο.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν που ζητούσε από το 2008 τη σύσταση Εξεταστικής; Ένας από τους λόγους που η ΝΔ έκλεισε άρον – άρον τη Βουλή και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, δεν ήταν για να μην υπάρξει διερεύνηση; Εμείς δεν λέγαμε να λάμψει η αλήθεια και ας ματώσουμε; Και μας εγκαλείτε όταν εν τω μεταξύ δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα επειδή παρήλθε ο κρίσιμος χρόνος εντός του οποίου θα έπρεπε η Βουλή και τα κόμματα, η κυβέρνηση κυρίως, να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία», πρόσθεσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε