Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Η κίνηση των 101 στο ΠΑΣΟΚ! – Λένε ΟΧΙ στην ψήφο εμπιστοσύνης

Η κίνηση των 101 στο ΠΑΣΟΚ! – Λένε ΟΧΙ στην ψήφο εμπιστοσύνης

101 στελέχη του Κινήματος χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου «συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ακροδεξιάς» και τάσσονται κατά της ψήφου εμπιστοσύνης.

Ακόμη ένα εσωκομματικό μέτωπο δημιουργούν στο ΠΑΣΟΚ οι πολιτικές εξελίξεις. Δεν έφταναν οι αιχμές βουλευτών και υπουργών για τους χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου που οδήγησαν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, τώρα στελέχη του κόμματος δηλώνουν αντίθετα με την κυβέρνηση Παπαδήμου και ζητούν να μην της δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης.

Ζητούν, δηλαδή, να πέσει μια κυβέρνηση συναίνεσης, που δημιουργήθηκε μετά κόπων και βασάνων, την ώρα που η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού και που χωρίς κυβέρνησης πολύ απλά θα χρεοκοπήσει! Και μάλιστα τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία δίνει τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης στον Λουκά Παπαδήμο και δείχνει την… έξοδο στο παλιό ΠΑΣΟΚ, με τα ποσοστά του κόμματος σε πρόσφατη δημοσκόπηση να πιάνουν… ιστορικό χαμηλό (11,9%).

Πρόκειται για 101 στελέχη του κόμματος, με επικεφαλής το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σακελλάρη, που υπογράφουν το σχετικό κείμενο.

Επικρίνουν την πολιτική που εφάρμοσε τα δύο προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζουν “νεοφιλελεύθερη”, μια πολιτική η οποία “δεν είχε τη λαϊκή νομιμοποίηση”. Επίσης υποστηρίζουν ότι αντί να σχηματιστεί η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε γίνει προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Τα στελέχη αυτά προέρχονται, κατά βάση από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ και ανήκουν σε μια άτυπη κίνηση, την αποκαλούμενη “Πρωτοβουλία για την προοδευτική έξοδο από την κρίση” , η οποία έχει σχέσεις με την “Αριστερή Πρωτοβουλία” της οποίας ηγείται ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν υπάρχουν αρκετά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, του Εθνικού Συμβουλίου της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος και κοινωνικά στελέχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 101

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βροντερό ΟΧΙ Βενιζέλου-Λοβέρδου στον Παπανδρέου

Έχουν χάσει εντελώς τον έλεγχο! – Ηγέτες μιας άλλης εποχής

Κάποιος να του θυμήσει ότι παραιτήθηκε από Πρωθυπουργός

“Ψηφίζει” Παπαδήμο το 73% των Ελλήνων

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε