Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Ή κλείνει η αξιολόγηση ή φεύγω!” – Το τελεσίγραφο παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα στον Φρανσουά Ολάντ – Διαψεύδει το Μαξίμου

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

– Με παραίτηση απείλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός τον Γάλλο πρόεδρο σύμφωνα με τη Real News που κυκλοφορεί την Κυριακή
– Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έστειλε τελεσίγραφο στον Φρανσουά Ολάντ κατά τη συνάντησή τους την περασμένη Τετάρτη στο Παρίσι
– Ανάλογο μήνυμα φέρεται να έστειλε και στον Μάρτιν Σουλτς
– Διαψεύδει η κυβέρνηση: Όσοι ονειρεύονται παραιτήσεις, θα μείνουν με την όρεξη!
– Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη διεψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Ή θα κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που αποφασίσαμε το καλοκαίρι ή εγώ φεύγω»! Αυτό είναι το μήνυμα που φέρεται να έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Φρανσουά Ολάντ (με την ελπίδα να το ακούσουν ως το… Βερολίνο και την Ουάσινγκτον) σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα Real News που κυκλοφορεί την Κυριακή (17.04.2016).

Η απειλή παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα έγινε, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Αυτός είναι άλλωστε και ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας: «Απειλεί με παραίτηση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γάλλος πρόεδρος δεν ήταν ο μοναδικός που άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα να απειλεί με παραίτηση. Ανάλογο μήνυμα φέρεται να έστειλε ο πρωθυπουργός και στον Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο είχε γεύμα εργασίας το μεσημέρι της Πέμπτης στο Στρασβούργο όπου βρίσκεται το ευρωκοινοβούλιο.

Η απάντηση της κυβέρνησης δεν άργησε να έρθει και φυσικά τα περί απειλής παραίτησης του πρωθυπουργού διαψεύδονται κατηγορηματικά. Κυβερνητικοί κύκλοι, μάλιστα, έκαναν λόγο για… ευφάνταστα δημοσιεύματα και όνειρα παραίτησης. “Σχετικά με ευφάνταστα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου. Ο τόπος έχει πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και στόχο να απαλλάξει την κοινωνία και την οικονομία από την επιτήρηση. Όσοι ακόμα ονειρεύονται παρενθέσεις με ατυχήματα, τρικλοποδιές και, εσχάτως, και παραιτήσεις, ας το πάρουν απόφαση ότι θα μείνουν με την όρεξη“, ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην εφημερίδα Επένδυση διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, τις οποίες ζητά μετ’ επιτάσεως το τελευταίο διάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Άκαιρη και ανεδαφική είναι η σεναριολογία περί εκλογών, όταν βρισκόμαστε στο παρά πέντε της αξιολόγησης», αναφέρει Όλγα Γεροβασίλη και σημειώνει πως τα σενάρια αυτά συντηρούνται από την αντιπολίτευση «τη στιγμή, μάλιστα που το συμφέρον της χώρας επιβάλλει πολιτική σταθερότητα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε