Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Η κοινωνία των παθών και ο επιτάφιος του Άκη

Η κοινωνία των παθών και ο επιτάφιος του Άκη

Ο πάλαι ποτέ ευσταλής και αγέρωχος Άκης θα ακούσει τον επιτάφιο θρήνο στους καναπέδες με την ταλαιπωρημένη δερματίνη και θα μυρίσει  την υπηρεσιακή μαγειρίτσα στο μονόκλινο κρατητήριο της αστυνομικής διεύθυνσης.

Όλως …τυχαίως έτσι ήρθαν τα πράγματα και η επίσημη προκήρυξη των  εκλογών συμπίπτει με το προοίμιο της πορείας Τσοχατζόπουλου  προς το Κορυδαλλό . Έτσι σε μια περίοδο στενάχωρη  για τους υποψηφίους και βασανιστική για τους πολίτες ,  θα υπάρχει στις οθόνες μια ζωντανή  και περιφερόμενη απάντηση στο ερώτημα « ρε δείξτε μας έναν που βάλατε στη φυλακή».

Προφανώς δεν έφτανε ο ηγούμενος που ήδη αποφυλακίστηκε και υπήρχε η χρεία μιας νωπής εικόνας , μέχρι τον επόμενο , αν υπάρξει ,που θα ακολουθήσει την διαδρομή Αλεξάνδρας ,Ευελπίδων , Πέτρου Ράλλη .

Πάλι καλά που στριμώχτηκε έτσι το δικομματικό σύστημα διακυβέρνησης ώστε αναγκάζεται να δρομολογεί έστω και μεθοδευμένα καθαρτήριες πομπές στην δραματική τελετουργία της Μεγαλοβδομάδας , μέσα από ένα μαραθώνιο δικαστικών διαδρομών που διαρκούν μήνες και χρόνια .

Παρέχει πράγματι μια πρόσκαιρη ανακούφιση στον μη έχοντα ευρό ,όχι για αρνί αλλά ούτε καν για αυγό , η περιφορά του Άκη στις λεωφόρους της πόλης και η μετακόμιση του ,από το πολύτιμο νεοκλασσικό της Ακροπόλεως  στο κελί . Με συνοδευτικά τεκμήρια  εντυπωσιασμού κάποιες «σοκολάτες» χρυσού αλλά δυστυχώς όχι διαμάντια .

Παρέχει επιχειρήματα στους δεινοπαθούντες βουλευτές ,που θα βγουν στις πλατείες του οβελία και θα λένε «να ο Άκης στη φυλακή»  και δεν θα χρειαστεί να αναφερθούν στις δικές τους καιροσκοπικές μεταμορφώσεις και μεταγραφές τύπου παίχτριας της πετοσφαίρισης ή  εντάξεις δίκην προπονητή υποστήριξης.

Ίσως το πιο ηχηρό εν ζωή πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ μετά  τον ιδρυτή του , θα επιχειρήσει να αυτοπαρουσιασθεί ως ο αίρων τις αμαρτίες μιας ολόκληρης περιόδου .Με αποκορύφωμα το τμήμα  περί την αλλαγή της χιλιετίας κατά την οποία  τα κεφάλαια οπως  εξοπλιστικά , σύγκλιση , ευρό ,τρομοκρατία , ολυμπιακοί προσέφεραν    τεράστιο  ιδιωτικό πλούτο.

Αν ήταν ποτέ δυνατόν να προσαχθούν οι αποδέκτες του , ίσως να χρειαζόταν η δημιουργία ειδικού κέντρου κράτησης  μέχρι να γίνει η εκκαθάριση και η επιστροφή του στα δημόσια ταμεία .

Πλούτος προερχόμενος  από τα ελλείμματα των προϋπολογισμών και που τώρα  κάτω από το βάρος τους λιώνουν χιλιάδες πολίτες  .Τους προσφέρθηκε ένας μεγαλόσχημος στο κελί στην πορεία προς τις πιο κομβικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών , αλλά μάλλον δεν είναι αρκετός για συμμαζευτούν οι βαριές  απώλειες του διαχειριστικού συστήματος .

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε