Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 14 Αθήνα Αναλυτικά

Η κόντρα Ρέππα-Ραγκούση φέρνει ασυνεννοησία για την εφεδρεία

Η κόντρα Ρέππα-Ραγκούση φέρνει ασυνεννοησία για την εφεδρεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.10.2011 | 17:51
Πρώτη δημοσίευση: 25.10.2011 | 17:33

Με ανακοίνωσή του ο κ. Ρέππας βάζει τα πράγματα στη θέση τους για την εφεδρεία και ουσιαστικά αδειάζει τη χθεσινή εγκύκλιο του κ. Ραγκούση για την εφεδρεία.

Όπως όλα δείχνουν το άσχημο κλίμα ανάμεσα στους δύο υπουργούς, δεν τους αφήνει περιθώριο ούτε να συνεννοηθούν για κάτι τόσο σοβαρό όσο η εφεδρεία, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ακόμα και την ύπαρξη της χώρας στις Βρυξέλλες.

Μία ημέρα πριν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και άρα τεθεί και επίσημα σε ισχύ, ο κ. Ραγκούσης εξέδωσε εγκύκλιο για την εργασιακή εφεδρεία και σήμερα μόλις ο κ. Ρέππας καθιστά σαφές ότι η εγκύκλιος για το σύνολο των ρυθμίσεων για το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και την εργασιακή εφεδρεία θα εκδοθεί έως τέλος του μήνα και φυσικά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμες η εφαρμοστική εγκύκλιος για το νέο βαθμολόγιο και την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων στους νέους βαθμούς, η εγκύκλιος γνωστοποίησης της διάταξης για τη συγκρότηση συλλογικών οργάνων με κλήρωση, η ερμηνευτική εγκύκλιος για την κατάργηση κενών οργανικών θέσεων, η εγκύκλιος για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, η εγκύκλιος επί του συνόλου των ρυθμίσεων του άρθρου 34 (κατάργηση κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου - εργασιακή εφεδρεία), η εγκύκλιος επί του συνόλου του άρθρου 35 (αναδιοργάνωση - ανακατανομή θέσεων) και ερμηνευτική εγκύκλιος για τις συμβάσεις έργου και κατάργηση του άρθρου 14 παρ.1 του Ν 3812/2009.

Επίσης, μέχρι τέλος του μήνα, αναμένεται να εκδοθεί και το Προεδρικό Διάταγμα, με πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, για τα κριτήρια κατάταξης του προσωπικού που τίθεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (άρθ.34 παρ.1 <<7α>>), το οποίο, ως γνωστόν, έχει προωθηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και:

- Κοινή Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών με την οποία ρυθμίζονται στοιχεία των διαπιστωτικών πράξεων του άρθρου 33 (θέση σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα - κατάργηση θέσεων - εξαιρέσεις, κ.λπ.) και

- Υπουργική Απόφαση του οικείου Υπουργού για τη συγκρότηση της Επιτροπής Αναδιοργάνωσης μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου (άρθ.35 παρ.1).

Τέλος, μέσα στο Νοέμβριο θα ακολουθήσουν διαπιστωτικές πράξεις, Προεδρικά Διατάγματα και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που προβλέπονται από το νόμο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1.  Τρίζει  η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό "Τρίζει" η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
  2. Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης! Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης!
  3. Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα
  4. Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ
  5. Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  6. Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook