Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Λιακάδα 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η κόντρα Ρέππα-Ραγκούση φέρνει ασυνεννοησία για την εφεδρεία

Η κόντρα Ρέππα-Ραγκούση φέρνει ασυνεννοησία για την εφεδρεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.10.2011 | 17:51
Πρώτη δημοσίευση: 25.10.2011 | 17:33

Με ανακοίνωσή του ο κ. Ρέππας βάζει τα πράγματα στη θέση τους για την εφεδρεία και ουσιαστικά αδειάζει τη χθεσινή εγκύκλιο του κ. Ραγκούση για την εφεδρεία.

Όπως όλα δείχνουν το άσχημο κλίμα ανάμεσα στους δύο υπουργούς, δεν τους αφήνει περιθώριο ούτε να συνεννοηθούν για κάτι τόσο σοβαρό όσο η εφεδρεία, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ακόμα και την ύπαρξη της χώρας στις Βρυξέλλες.

Μία ημέρα πριν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και άρα τεθεί και επίσημα σε ισχύ, ο κ. Ραγκούσης εξέδωσε εγκύκλιο για την εργασιακή εφεδρεία και σήμερα μόλις ο κ. Ρέππας καθιστά σαφές ότι η εγκύκλιος για το σύνολο των ρυθμίσεων για το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και την εργασιακή εφεδρεία θα εκδοθεί έως τέλος του μήνα και φυσικά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμες η εφαρμοστική εγκύκλιος για το νέο βαθμολόγιο και την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων στους νέους βαθμούς, η εγκύκλιος γνωστοποίησης της διάταξης για τη συγκρότηση συλλογικών οργάνων με κλήρωση, η ερμηνευτική εγκύκλιος για την κατάργηση κενών οργανικών θέσεων, η εγκύκλιος για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, η εγκύκλιος επί του συνόλου των ρυθμίσεων του άρθρου 34 (κατάργηση κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου - εργασιακή εφεδρεία), η εγκύκλιος επί του συνόλου του άρθρου 35 (αναδιοργάνωση - ανακατανομή θέσεων) και ερμηνευτική εγκύκλιος για τις συμβάσεις έργου και κατάργηση του άρθρου 14 παρ.1 του Ν 3812/2009.

Επίσης, μέχρι τέλος του μήνα, αναμένεται να εκδοθεί και το Προεδρικό Διάταγμα, με πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, για τα κριτήρια κατάταξης του προσωπικού που τίθεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (άρθ.34 παρ.1 <<7α>>), το οποίο, ως γνωστόν, έχει προωθηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και:

- Κοινή Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών με την οποία ρυθμίζονται στοιχεία των διαπιστωτικών πράξεων του άρθρου 33 (θέση σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα - κατάργηση θέσεων - εξαιρέσεις, κ.λπ.) και

- Υπουργική Απόφαση του οικείου Υπουργού για τη συγκρότηση της Επιτροπής Αναδιοργάνωσης μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου (άρθ.35 παρ.1).

Τέλος, μέσα στο Νοέμβριο θα ακολουθήσουν διαπιστωτικές πράξεις, Προεδρικά Διατάγματα και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που προβλέπονται από το νόμο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
 1. Πηγές Βρυξελλών: Ικανοποίηση για το Eurogroup - Αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής του ΔΝΤ Πηγές Βρυξελλών: Ικανοποίηση για το Eurogroup - Αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής του ΔΝΤ
 2. Βρυξέλλες: Συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες – Έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις Βρυξέλλες: Συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες – Έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις
 3. Άγρια επίθεση Τσίπρα σε ΔΝΤ και Σόιμπλε! Μην παίζετε με τη φωτιά! Άνγκελα, μάζεψέ τον ! Άγρια επίθεση Τσίπρα σε ΔΝΤ και Σόιμπλε! "Μην παίζετε με τη φωτιά! Άνγκελα, μάζεψέ τον"!
 4. Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Το ΔΝΤ παίζει τον μουτζούρη ! Μήνυμα στη Μέρκελ: Μάζεψε τον Σόιμπλε! Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Το ΔΝΤ παίζει τον "μουτζούρη"! Μήνυμα στη Μέρκελ: Μάζεψε τον Σόιμπλε!
 5. Αξιολόγηση: Οι Θεσμοί μίλησαν! Όλα δείχνουν αδιέξοδο Αξιολόγηση: Οι Θεσμοί μίλησαν! Όλα δείχνουν αδιέξοδο
 6. Αξιολόγηση: Πρόοδος στο προσκήνιο, οργιάζει το παρασκήνιο! Επιστρέφουν οι Θεσμοί Αξιολόγηση: "Πρόοδος" στο προσκήνιο, "οργιάζει" το παρασκήνιο! Επιστρέφουν οι Θεσμοί
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook