Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Η κυβέρνηση συντηρεί τον ανασχηματισμό

Αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση στο θέμα του ανασχηματισμού.

Μέχρι πρότινος διέψευδαν ή υποβάθμιζαν οποιδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό.

Ωστόσο, από χθες καλλιεργείται εντέχνως θέμα ανασχηματισμού με μαέστρο τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Με δηλώσεις του αντί να διαψεύσει κατηγορηματικά κάθε σχετικό ενδεχόμενο, όπως έπραττε συνήθως κατά το προηγούμενο διάστημα, άφησε να εννοηθεί ότι όλα είναι πιθανά. « Ενας ανασχηματισμός πάντα είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού και αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει κανείς αν και πότε θα γίνει » δήλωσε ο κ. Γ. Πεταλωτής μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash και συμπλήρωσε ότι « πάντοτε υπάρχουν περιθώρια διορθωτικών κινήσεων » και ότι η προσωρινότητα της υπουργικής θέσης είναι δεδομένη.

θεωρείται πλέον, οτι η δήλωση αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου την ώρα που ο πρωθυπουργός στις διακοπές του στην Πάρο θεωρείται βέβαιο ότι λαμβάνει τις αποφάσεις του στην Πάρο προκαλεί έκπληξη.

Αυτό γίνεται για δυο λόγους. Πρώτον γιατί το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να συντηρεί το κλίμα προκειμένου να κρατά την ΚΟ του ΠαΣοΚ σε εγρήγορση και δεύτερον, να περιορίσει τα κρούσματα αντιδράσεων σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες με ενδεχόμενο κοινωνικό κόστος.

Και η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ότι βλέπει πολύ πιθανόν να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην κυβέρνηση «διότι ακούγεται ότι ο Πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει αρκετά στελέχη και από την κυβέρνηση και από τη Βουλή για την Αυτοδιοίκηση» και συμπλήρωσε: « Οι ανασχηματισμοί βοηθούνόταν γίνονται σε περιόδους που πραγματικά χρειάζεται διόρθωση και η κυβερνητική μηχανή ».

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Κατερίνα Μπατζελή είπε επίσης (στο Κανάλι 1) ότι « ο ανασχηματισμός ή θα γίνει πολύ νωρίς ή πολύ αργά » συμπληρώνοντας ότι « αν γίνουν απλές αλλαγές δεν θεωρείται ανασχηματισμός ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Οι ημερομηνίες σταθμοί για την κυβέρνηση – Τι πρέπει να γίνει έως τις 31/12/2010

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε