Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Η μάχη των μαχών” και η “ισορροπία του τρόμου” εντός ΠΑΣΟΚ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Είναι δεδομένο ότι χώρα περνάει δραματικές ώρες, ωστόσο η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου χρήση “δραματικών” εκφράσεων και τακτικών

για να πείσει (η να τρομοκρατήσει κατά πολλούς) πολίτες αλλά και βουλευτές του κόμματός της για την ανάγκη της πειθαρχίας απέναντι στα μέτρα ως τη μόνη λύση σωτηρίας.

Μετά τον Πρωθυπουργό και τα περί “ιστορικού καθήκοντος” προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Ε. Βενιζέλος μίλησε στη Βουλή για “ιστορική κατάσταση”, ενώ προειδοποίησε ότι “κινδυνεύουμε από το ατύχημα, από την αποτυχία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να αντιληφθούν την ιστορικότητα της στιγμής”.

Για να πείσει να μην υπάρξουν διαρροές υπογράμμισε “το νομοσχέδιο είναι το εισιτήριό μας για να πάμε στη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους” και όλα αυτά ενόψει Κυριακής οπότε και όπως είπε θα δοθεί “η μάχη των μαχών”

Ωστόσο οι βαρύγδουπες εκφράσεις δεν αρκούν. Το βλέπει το Μαξίμου και παρά το ότι επί της αρχής υπερψηφίστηκε από τους 154 του ΠΑΣΟΚ το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής (χθες) η … μάχη των μαχών είναι απόψε.

Ήδη έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα, ενώ γίνονται και συνεχόμενες επαφές με όσους έχουν διαφωνήσει ανοιχτά.
Ο φόβος των “βουβών”, εκείνων που δεν μιλούν αλλά ίσως καταψηφίσουν στη σημερινή ψηφοφορία επί των άρθρων, πλανάται στην ατμόσφαιρα.

Το μεγάλο “ερωτηματικό” παραμένει η Λούκα Κατσέλη που επιμένει πως δεν θα ψηφίσει το άρθρο 37 για τις Συμβάσεις Εργασίας. Κάποιοι μάλιστα πρότειναν στον Γ. Παπανδρέου τη διαγραφή της ώστε να λειτουργήσει ως μήνυμα προς άλλους.

Πολλοί είναι οι βουλευτές που όπως ο Μ. Ανδρουλάκης έδωσαν (χθες) “ψήφο ύστατης ελπίδας” ενώ κάποιοι τη χαρακτήρισαν και ψήφο “αδιεξόδου” καθώς καταψήφιση ίσως σημάνει άμεσες εκλογές (ένα από τα απρόοπτα που έχει επισημάνει και ο Γ. Παπανδρέου) κάτι που θεωρείται σχεδόν από όλους καταστροφικό.

Ωστόσο και χθες και σήμερα έφτανε και θα ξαναφτάσει η λαϊκή οργή και το σύνθημα για εκλογές.

Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται σε δραματικό κλίμα.

Διαβάστε επίσης:
Περικυκλώνουν τη Βουλή από νωρίς το πρωί – Αξημέρωτα στη… θέση του ο φράχτης!

Στις 12:00 το Υπουργικό Συμβούλιο

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής – Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε