Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Η ντρίμπλα Παπανδρέου – Γιατί δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες

Το Εθνικό Συμβούλιο που περίμεναν όλοι με τυμπανοκρουσίες, όπως και οι προηγούμενες συνεδριάσεις που γίνονταν στο Πολιτικό Συμβούλιο, έδειξαν ένα πράγμα: Κανένας επί της ουσίας δεν αμφισβήτησε τον Γ. Παπανδρέου γιατί πολύ απλά έτσι όπως έχει δρομολογήσει ο ίδιος τις καταστάσεις μένει μέχρι να φύγει.

Οι ημερομηνίες απλά δεν βγαίνουν!

Αν τα βάλει κανείς Κάτω όλα θα δει ότι αργά η γρήγορα το PSI θα κλείσει. Και οι εξελίξεις θα προχωρήσουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

Έτσι, ο Μάρτιος αποκλείεται και πάμε για εκλογές μετά το Πάσχα, δηλαδή ή στις 22/04 ή την τελευταία Κυριακή του Απριλίου στις 29/04.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι την περίοδο που θα έχει διαλυθεί η Βουλή – δηλαδή ένα μήνα πριν από αυτές τις ημερομηνίες, το ΠΑΣΟΚ θα ψάχνει για αρχηγό. Αυτό δεν γίνεται όμως από την μια ημέρα στην άλλη. Αν η εκλογή Προέδρου γίνει όπως προβλέπει από το καταστατικό, δηλαδή από την βάση η προετοιμασία θέλει τουλάχιστον 2 μήνες.

Εδώ λοιπόν είναι η ντρίμπλα Παπανδρέου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με την στάση του επιμένει στην διαρχία και ας μην το λέει ανοιχτά.

Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να μείνει με Πρόεδρο επί μακρόν τον Γ. Παπανδρέου και αναγκαστικά με υποψήφιο πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και αυτό θα γίνει με την σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η οποία όπως λένε οι πληροφορίες του Newsit ελέγχεται πλήρως από τον κ. Βενιζέλο, με την σύμφωνη γνώμη του κ. Παπανδρέου (όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο).

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsit ο κ. Παπανδρέου δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για Πρόεδρος ούτε για πρωθυπουργός αλλά το ζήτημα μένει ανοικτό από προκείμενους σ’ εκείνον για λόγους τακτικής αλλά και για να διαφυλαχθεί η υστεροφημία του νυν Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ναι” στην πρόταση Γιώργου, αλλά ο Βαγγέλης έλειπε…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε