Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η πλήρης αποτυχία της Κυβέρνησης δια στόματος Μέρκελ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Δεν χρειάστηκε παρά έξι λεπτά η Άγκελα Μέρκελ για να “καρφώσει” την ελληνική κυβέρνηση αναφέροντας μια, μια τις αστοχίες και τις αποτυχίες που φέρνουν το ένα μέτρο πίσω απ’ το άλλο χωρίς όμως το παραμικρό αποτέλεσμα

Μιλώντας στη ΝΕΤ η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε απογοητευμένη, αναφέρθηκε σε καθυστερήσεις και υπέδειξε όλα όσα μπορούσαν να γίνουν για ανα αποφευχθεί η σημερινή κατάσταση.

“Απογοητευτήκαμε από το γεγονός ότι η τρόικα έφυγε από την Ελλάδα, αλλά τώρα επιστρέφει και έχω την εντύπωση ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει πολύ να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί της”.

Αυτή και μόνο η φράση αποκαλύπτει, παρά τα όσα έλεγε στο εσωτερικό η κυβέρνηση, ότι υπήρξε εμπλοκή με την τρόικα, αλλά και ότι παρά τον ορυμαγδό νέων μέτρων, ακόμη όλα είναι ανοιχτά. Άλλωστε όπως είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος η τρόικα επιστρέφει για έλεγχο, όχι για βόλτα και μετά από αυτόν τον έλεγχο θα κριθεί το τι θα μας ζητήσουν από δω και πέρα.

“Είμαστε βεβαίως απογοητευμένοι από το ότι οι αριθμοί το Σεπτέμβριο καθώς φαίνεται είναι διαφορετικοί από αυτούς που αναμέναμε και γι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε τι θα διαπιστώσει η τρόικα και τι θα πει σχετικά με το εαν θα πρέπει να υπάρξουν εκ νέου διαπραγματεύσεις ή όχι”
.

Μπορεί εντός των συνόρων να μιλάμε για μέτρα που επιβάλλονται απ’ έξω ωστόσο η Άγκελα Μέρκελ έδειξε την οπτική των δανειστών μας, απαριθμώντας μια σειρά από αποτυχίες.

«Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός στην Ελλάδα λειτουργεί πλημμελώς ή –και αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό– το κτηματολόγιο δεν βρίσκεται στην κατάσταση που θα έπρεπε. Η Ελλάδα δεν έχει απορροφήσει το 70% των κονδυλίων που δικαιούται μέχρι το 2013 από τα διαρθρωτικά ταμεία και ζητήθηκε η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Ράιχενμπαχ θα είναι ήδη εκεί και θα προσφέρει τη βοήθειά του, επειδή όλοι θέλουμε να αποκτήσει ανάπτυξη η Ελλάδα και να έχει προοπτική».

Με λίγα λόγια η κ. Μέρκελ περιέγραψε την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης, τόσο στην πάταξη της φοροδιαφυγής, όσο και στην απορρόφηση κονδυλίων που θα έδιναν μια μεγάλη ανάσα στον μέσο φορολογούμενο.

Αντίθετα με το συμβαίνει (φόροι επί φόρων) η Γερμανίδα Καγκελάριος θυμίζει ότι υπάρχουν μια σειρά από άλλα μέτρα τα οποία βρίσκονται ακόμη στα χαρτιά και η κυβέρνηση επιλέγει τον εύκολο δρόμο των φόρων…

“Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται στους μεμονωμένους ανθρώπους, δεν αφορά μόνο περικοπές, αλλά στο πρόγραμμα αυτό υπάρχουν στοιχεία που αφορούν δομικές μεταρρυθμίσεις. Σε αυτά ανήκει π.χ. η όλη προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων. Υπάρχουν επίσης στοιχεία, τα οποία θεωρώ μεγάλης σημασίας, όπως είναι το άνοιγμα πολλών επαγγελμάτων”.

Σε ένα πράγμα μόνο συμφωνεί με την κυβέρνηση, στο ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Α. ΜΕΡΚΕΛ

Διαβάστε επίσης:
Πριν το δείπνο η Μέρκελ στηρίζει με θέρμη την Ελλάδα – Μετά το δείπνο;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε