Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Η πρόταση με τις αποχρώσες αλυτρωτικές προθέσεις

Η πρόταση με τις αποχρώσες αλυτρωτικές προθέσεις

Πάντα, όταν σημειώνονται αλλαγές, ακόμα και αν αυτές δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί, προκαλούν τους διάφορους

τυχοδιώκτες που, απλά, προσδοκούν οφέλη με κάθε τρόπο και κόστος.
Αν, όμως, πρόκειται για πολιτικούς τότε το πράγμα αλλάζει. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε αισθάνονται πολύ δυνατοί, ώστε να προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη, είτε νοιώθουν, άβολα, διαισθανόμενοι το κλείσιμο των πυλών και μέσα στον πανικό τους προσπαθούν να διασώσουν, με κάθε τρόπο, ότι, ίσως, μπορεί ακόμα να διασωθεί.

Ο Λα.Ο.Σ του κου Καρατζαφέρη, αμέσως μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσε να προτείνει την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες τον Μάρτιο σε κοινό με τη Νέα Δημοκρατία ψηφοδέλτιο, και μάλιστα το ανακοίνωσε με στόμφο σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή γνωστού παρουσιαστή.

Όμως, ας ρίξουμε μία φευγαλέα ματιά στα κίνητρα του κου Καρατζαφέρη, και στο υπόβαθρο αυτής της ξαφνικής, που μόνο ξαφνική δεν ήταν απόφαση. Γνώριζε, μέρες πριν την διεξαγωγή της εκλογής του νέου αρχηγού της Ν.Δ. το αποτέλεσμα βέβαια το γνώριζαν και άλλα 10 εκ. Έλληνες, και σε αλλεπάλληλες συσκέψεις  στα γραφεία του κόμματός του προσπαθούσε μαζί με τα στελέχη του να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα, γνωρίζοντας πως το κόμμα του, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα από μία πολιτική αναμπουμπούλα, και επέζησε, χάρις στο πολιτικό μπάχαλο που επέβαλε ο χειρότερος πρωθυπουργός που εξελέγη σε αυτή τη χώρα από τότε που ιδρύθηκε και λειτούργησε σαν κράτος.
Τέτοιου είδους πολιτικά σχήματα μόνο σε καταστάσεις πολιτικής ανεπάρκειας μπορεί να επιβιώσουν.

Με την εκλογή του Αντώνη του Σαμαρά η αναγκαιότητα ύπαρξης αυτού του πολιτικού φορέα παύει να  υπάρχει, διότι η Νέα Δημοκρατία βγαίνει από το καμουφλάζ του κεντρώου χώρου και παίρνει πίσω την παλαιά της ιδιότητα, αυτή του θεματοφύλακα του Δεξιού-Κεντροδεξιού χώρου, εκεί, δηλαδή που πάντα ανήκε.

Ο κος Καρατζαφέρης δεν έχει και πολλές επιλογές μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της παράταξης που ο ίδιος εγκατέλειψε και πολέμησε λυσσαλέα, όχι γιατί είχε διαφωνίες, αλλά διότι προσπαθούσε να υφαρπάξει στελέχη της που ετίθεντο σε δυσμένεια και να αυξήσει τον κύκλο της επιρροής του κόμματος που ηγείται….

· Μπορεί να πλησιάσει τον ακροδεξιό χώρο, εκεί που φυσιολογικά ανήκει και δημιουργώντας τον Συνασπισμό της ‘Ακρας Δεξιάς να περισυλλέξει όλα αυτά τα μικρά πολιτικά σχήματα που υπάρχουν διεσπαρμένα. Γνωρίζει όμως, ότι μία τέτοια κίνηση θα τον στείλει στο μηδέν κόμμα κάτι, και τον Αδωνη πίσω στο βιβλιοπωλείο του.

· Μπορεί να πλησιάσει την Νέα Δημοκρατία και να προσπαθήσει να πείσει τον αρχηγό της για εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο τον Μάρτιο, εξαργυρώνοντας όσο ακόμα είναι καιρός, το ότι το κόμμα του εκπροσωπείται στην Βουλή με ένα αξιοσέβαστο ποσοστό. Και να του εγγυηθεί την πρωθυπουργία. Ποντάρει στο ότι ο Αντώνης ο Σαμαράς, μετά από τόσα χρόνια στην πολιτική αφάνεια θα τρελαθεί και μόνο με την προοπτική  να γίνει πρωθυπουργός, αλλά δυστυχώς ο κος Καρατζαφέρης λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Αντώνης Σαμαράς κάθε άλλο παρά βλάκας είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφθεί μία, έστω, προοπτική νίκης, με τον Καρατζαφέρη υπαρχηγό και τον ’δωνη …υπουργό προστασίας του πολίτη.

· Βέβαια, ο αρχηγός του Λα.Ο.Σ., έχει και μία άλλη σκέψη στο μυαλό του. Αν η πρόταση της από κοινού καθόδου σε εκλογές δεν ευδοκιμήσει, που είναι και το πιο πιθανό, ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε, ίσως, να συζητήσει μία απορρόφηση του κόμματός του Λα.Ο.Σ., από την Ν.Δ. με αξιοποίηση των στελεχών του σε περίπτωση νίκης σε εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, και τοποθέτηση του αρχηγού του Λα.Ο.Σ. σε περίοπτο αξίωμα μετά τον ίδιο και αναρρίχησή του στη βαθμίδα του υπερδελφίνου για την μετά Σαμαρά εποχή, που ανά πάσα στιγμή, κατά τη γνώμη του, και με λίγο δικό του σπρώξιμο  μπορεί να έλθει.
Ο κος Καρατζαφέρης πιστεύει πως πλέον, όποιος, για ένα χρονικό διάστημα φύγει απ το κεντρικό μαντρί και φτιάξει άλλο περιφερειακό, αυτόματα γίνεται και αρχηγός, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται έτσι. Αυτό έγινε μία φορά και σε αυτό βοήθησε πολύ ο επίτιμος που πια βαρέθηκε, βοηθώντας την κόρη του να της κάνει κακό… μάλλον δεν θα το ξανακάνει!!!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε