Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η συνεργάτιδα του Διώτη αδειάζει τον “προϊστάμενό της” – Στα εγκληματολογικά 5 pc

Η συνεργάτιδα του Διώτη αδειάζει τον “προϊστάμενό της” – Στα εγκληματολογικά 5 pc

Ιδιαίτερη τροπή φέρεται να λαμβάνει η υπόθεση με το usb, καθώς η ειδική συνεργάτιδα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη φέρεται να κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς πως ουδέποτε της ζήτησε ο κ. Διώτης να καταστρέψει το usb και ούτε της ζήτησε κάτι τέτοιο, κατάθεση που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα έχει υποστηρίξει στο συμπληρωματικό του υπόμνημα ο προϊστάμενός της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε στο «στικάκι», η οποία επίσης διαβιβάστηκε στην Βουλή, επισημαίνει πως η αλλοίωση δεν έγινε σε αυτό το αρχείο, το οποίο είχε παραδώσει ο κ.Διώτης στον κ.Βενιζέλο.

Εν τω μεταξύ, πέντε κατασχεθέντες ηλεκτρονικούς υπολογιστές απέστειλαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς στο Κέντρο Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη εκείνου ή εκείνων που αλλοίωσαν την λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» με τα στοιχεία καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Οι υπολογιστές, τρεις από το υπουργείο Οικονομικών όταν υπουργός ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο πρώτος που παρέλαβε την λίστα, και οι άλλοι δύο από το ΣΔΟΕ την περίοδο που επικεφαλής ήταν ο Γιάννης Διώτης, κατασχέθηκαν καθώς ήταν αυτοί που «άνοιξαν» το επίμαχο υλικό που έστειλαν οι γαλλικές αρχές στην Ελλάδα.

Τα τρία μηχανήματα από το υπουργείο Οικονομικών είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν από τον συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου όταν, σύμφωνα με τις σχετικές μαρτυρικές καταθέσεις, έλαβε εντολή να δει το περιεχόμενο της λίστας και να εντοπίσει τις μεγαλύτερες καταθέσεις.

Οι άλλοι δύο υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ, χρησιμοποιήθηκαν για να ανοιχθεί το «στικάκι» και, σύμφωνα με τον κ. Διώτη και την δικηγόρο συνεργάτιδά του, να δημιουργηθεί αντίγραφό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέσσερις άνοιξαν και “διάβασαν” το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ

Ντοκουμέντο NewsIt! Η έκθεση της Προανακριτικής για τις διαδρομές των αρχείων – Υπήρξαν παρεμβάσεις στη λίστα πριν φτάσει στην Ελλάδα

Μυστήριο με νέα αποκάλυψη για τη λίστα Λαγκάρντ – Προέκυψαν τροποποιήσεις πριν έρθει η λίστα στην Ελλάδα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε