Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Η τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Κατάρ στο επίκεντρο των επαφών της Όλγας Κεφαλογιάννη στη Ντόχα

Η τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Κατάρ στο επίκεντρο των επαφών της Όλγας Κεφαλογιάννη στη Ντόχα

Σειρά συναντήσεων, με στόχο την αναζήτηση πεδίου τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κατάρ, είχε σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφλογιάννη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κεφαλογιάννη είχε συναντήσεις με τον ομόλογο της, αρμόδιο για θέματα τουρισμού, όπως επίσης και με τον διευρύνοντα σύμβουλο της Qatar Airways, και τον πρόεδρο της αρχής τουρισμού του κράτους του Κατάρ.
 
Κατά τη διάρκεια των επαφών συζητήθηκαν τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, οι μαρίνες αλλά και η αξιοποίηση γης και ακινήτων (real estate). Παράλληλα, εκφράστηκε ζωηρό ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα και τη γαστρονομία και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να διοργανωθεί, το επόμενο διάστημα, ένα γαστρονομικό φεστιβάλ στο Κατάρ, σε συνεργασία με την Ελλάδα.
 
Στη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Qatar Airways, στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε η απευθείας πτήση Αθήνας-Νέας Υόρκης μέ την Qatar Airways, αλλά και οι πτήσεις για Αυστραλία και Κίνα, πάντα μέσω Κατάρ.
 
Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον του Κατάρ στον τομέα του τουρισμού έχει αυξηθεί εντυπωσιακά, ιδιαίτερα μετά τη μετονομασία της Ντόχα σε περιφερειακή πρωτεύουσα ανάπτυξης πολιτικής και στρατηγικής, σκέψης, οικονομίας και ενημέρωσης, παράλληλα με την οργάνωση και την φιλοξενία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, περιφερειακών και παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων. Επίσης, η Ντόχα διοργανώνει και άλλες διεθνείς εκδηλώσεις, εκθέσεις και φεστιβάλ, τα οποία απαιτούν ξεχωριστές τουριστικές υπηρεσίες για τους επισκέπτες του Κατάρ που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου.
 
Σε μια εποχή που η Qatar Airways χαρακτηρίζεται μία από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στη Μέση Ανατολή, συνεχίζονται οι εργασίες για το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα, καθιστώντας το ως το μεγαλύτερο έργο στην περιοχή, με συνολικό κόστος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαμαράς σε Καταριανούς: “Ελάτε να επενδύσετε σε εμπορικά κέντρα, τουρισμό και ενέργεια”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε