Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Η βια και οι εμπρηστικές επιθέσεις στήνουν σκηνικό πόλωσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ – “Η ΝΔ συμπεριφέρεται σαν συγγενής της Χρυσής Αυγής”

Η βια και οι εμπρηστικές επιθέσεις στήνουν σκηνικό πόλωσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ – “Η ΝΔ συμπεριφέρεται σαν συγγενής της Χρυσής Αυγής”

– Άρωμα 2008 στη σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ
– ΝΔ: Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αναρχικούς βουλευτές, αναλαμβάνει τις ευθύνες του
– ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου
– Κλιμακώνεται η βια – Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του αδερφού του Σίμου Κεδίκογλου
ΠΑΣΟΚ: Κάποιοι παίζουν με τα σπίρτα
– ΚΚΕ: Οι επιθέσεις προσφέρουν σε εκείνους που θέλουν να τρομοκρατήσουν το λαό

Σκηνικό 2008 θυμίζει έντονα η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί στους δρόμους της Αθήνας να μην υπάρχει αναταραχή με λεηλασίες και σπασμένα καταστήματα, αλλά η βία κλιμακώνεται επικίνδυνα αφού τις τελευταίες μέρες γίνονται στόχοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ακόμη και συγγενείς πολίτικών.

Η κυβέρνηση καλεί επίμονα τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζει κάθε περιστατικό βίας και τρομοκρατίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός πως καταδικάζει τέτοιου είδους πράξεις, στο εσωτερικό του εμφανίζεται διχασμένος και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι οι ανακοινώσεις καταδίκης είναι χλιαρές.

Η στροφή του Αλέξη Τσίπρα προς τους «νοικοκυραίους» είναι εμφανής, ωστόσο πολλές από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να διαφωνούν σφοδρότατα με τη στροφή αυτή, γεγονός που φέρνει σε δύσκολη θέση τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα σελίδα στην κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προκλήθηκε μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο σπίτι του Γιώργου Κεδίκογλου, αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, την ώρα που ήταν μέρα ο ίδιος, η σύζυγός του και το τρίχρονο παιδάκι τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωση του τόνισε πως η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, ενώ ζήτησε και αυτή τη φορά από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει την επίθεση.

Λίγη ώρα μετά, βγήκε και ανακοίνωσε από τη Νέα Δημοκρατία, που επίσης ζητά ομόφωνη καταδίκη των βομβιστικών επιθέσεων από όλα τα κόμματα. «Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό» αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Δ και συνεχίζει: «Είναι, πλέον, καταγεγραμμένο ότι, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε εκπροσώπους του Τύπου, ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, όταν στοχοποίησε τη Νέα Δημοκρατία, οι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία του κόμματος και από τη στιγμή που αποκάλεσε Γκέμπελς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και χαφιεδίστικες τις δηλώσεις του, ήλθε η σειρά συγγενικού του προσώπου να υποστεί την άνανδρη επίθεση.
O ΣΥΡΙΖΑ κάθε λεπτό, που διατηρεί στις τάξεις του βουλευτές που δηλώνουν ότι “η αναρχία είναι δημοκρατία”, βουλευτές που στο σπίτι τους διαθέτουν μάσκες και καδρόνια και δηλώνουν αλληλέγγυοι στη βίλα Αμαλίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη κατηγορεί την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία πως «σπεύδουν να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη πολιτική επιλογή για την ίδια την δημοκρατία, που εμπνευστές της είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και οι ακροδεξιοί σύμβουλοί του. Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία της ΝΔ εγκαταλείποντας τα χαρακτηριστικά της Καραμανλικής μεταπολιτευτικής δεξιάς, αισθάνεται και συμπεριφέρεται ως συγγενής δύναμη της Χρυσής Αυγής» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Καλεί τα κόμματα να «εγκαταλείψουν την ανόητη αλλά και επικίνδυνη τακτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στη δημοκρατία» και μετά την επίθεση στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου «κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία».

Στην ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «συντονισμένη επιχείρηση βίας και τρομοκρατίας» η οποία «είναι απολύτως καταδικαστέα, είναι ασύμβατη με τις αξίες και τους στόχους της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος και μας βρίσκει απέναντί της».

Η χθεσινοβραδινή επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην κλιμάκωση της βίας τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προειδοποιεί «όσους παίζουν με τα σπίρτα ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις».

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί απ’ όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ένα αρραγές μέτωπο απόλυτης και κάθετης καταδίκης κάθε μορφής βίας. Με πράξεις και όχι με λόγια. Με ξεκάθαρες τοποθετήσεις, χωρίς υποσημειώσεις και μισόλογα.
Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και ο λαός μας, η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και ηρεμίας αποτελεί πρωταρχικό καθήκον».

Με τη σειρά της η Δημοκρατική Αριστερά, το τρίτο κόμμα της συγκυβέρνησης, σε μια λιτή ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει όλα τα κρούσματα βίας. Πρόκειται για ενέργειες που τραυματίζουν τη δημοκρατική ομαλότητα και απειλούν την κοινωνία».

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και κατά κομματικών γραφείων και προσώπων. Αυτές οι ενέργειες προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτούς που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό, να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς καταστολής κατά του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Τα εργατικά – λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν στην τεχνητά οξυμμένη δικομματικού τύπου αντιπαράθεση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου…

Τσίπρας: Δε θα έλεγα όχι σε συνάντηση με τη Μέρκελ

Focus: Ο Τσίπρας έρχεται να τα ψάλει στον Σόιμπλε!

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου – “Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται” λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Νέοι εμπρησμοί τη νύχτα σε γραφεία της ΝΔ, της ΔΕΗ και τράπεζες

«Σφάζονται» ξανά κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ για τα… γκαζάκια – Κεδίκογλου: Ζητάμε το αυτονόητο – ΣΥΡΙΖΑ: Φταίμε και για τους εξωγήινους!

Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις με γκαζάκια κατά των 5 γνωστών δημοσιογράφων

Οργανωμένη επίθεση με γκαζάκια εναντίον γνωστών δημοσιογράφων – Αγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε