Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Η χρεοκοπία θα μας κάνει ανθρώπους των σπηλαίων”

«Διαφωνώ με τη χρεοκοπία, θα γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων, θα είναι ασύλληπτη η αναταραχή», είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης, αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι συμφωνεί με τις προτάσεις Σαμαρά, ιδίως ως προς τη μείωση της φορολογίας. Πρόσθεσε δε ότι απαιτείται επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, εκτιμώντας ότι υπάρχει λύση, αρκεί να ακολουθηθεί ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής.

Ο ίδιος επεσήμανε πως το θέμα το οποίο τίθεται είναι «το πώς θα ανακάμψει η πραγματική οικονομία, γιατί αν δεν γίνει αυτό, σε συνθήκες ύφεσης, είναι σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό».

Παράλληλα τόνισε ότι «ζήσαμε πολύ καλές ημέρες την τελευταία 10ετία – το ευρώ δεν φταίει», σημειώνοντας ότι οι ευθύνες για την κατάσταση που βιώνει η χώρα βρίσκονται στις βαθιά ριζωμένες αδυναμίες του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ερωτηθείς για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Αλογοσκούφης υποστήριξε ότι επί υπουργίας του, «η οικονομία και αναπτυσσόταν και το χρέος ήταν σταθερό και τα ελλείμματα ήταν υπό έλεγχο», ενώ αναφέρθηκε στη διεθνή κρίση, η οποία επηρέασε χώρες με μεγάλο χρέος, όπως η Ελλάδα, υπενθυμίζοντας πως η τότε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, έγινε υπό την απειλή της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν κυβέρνησης ότι θα πάει τη χώρα σε εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Και συμπλήρωσε :

«Είναι σαφές σε όλους ότι τα προβλήματα έχουν να κάνουν και με τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση αλλά και ως κυβέρνηση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε