Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ιάπωνας δημοσιογράφος στο Newsit: “Δεν καταλαβαίνω τίποτα!” – Video

Δύσκολο για τους ξένους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τις ντρίμπλες και τα παιχνίδια της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Πιο μπερδεμένος από όλους ένας Ιάπωνας δημοσιογράφος που μίλησε στο Newsit.

O δημοσιογράφος – σε σύγχυση – αναφέρει: “Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται σε αυτή την κυβέρνηση. Νόμιζα ότι ο κ. Παπανδρέου θα διωχνώταν από την εξουσία αλλά… κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης και τώρα θα παραιτηθεί… αλλά δεν ξέρουμε πότε, ούτε ποιος θα τον διαδεχτεί. Δεν καταλαβαίνω τίποτα από όσα γίνονται στην Ελλάδα”.
 


Σουηδός δημοσιογράφος
αναφέρει στο Newsit ότι φαίνεται πως η κατάσταση στην Ελλάδα θα εκτονωθεί και ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει τη συμφωνία των Βρυξελλών. “Δεν θα είναι καλό για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη” αναφέρει.

Σχετικά με το τί πιστεύουν οι Σουηδοί λέει: “Πολλοί πιστεύουν ότι οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει πόσο άσχημη είναι η κατάσταση και οι Σουηδοι δεν θα δείξουν προθυμία να βοηθήσουν τους Έλληνες αν εκείνοι δεν βοηθήσουν τον εαυτό τους”.

Δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης της Νορβηγίας λέει στο Newsit ότι “είναι πολύ δύσκολο να ερμηνευτεί η κατάσταση” και ότι “θα είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε τι θα γίνει.. είναι όμως συναρπαστικά!”.

Όλα τα μεγάλα ξένα ΜΜΕ καταγράφουν live τις εξελίξεις με βίντεο, μηνύματα twitter, mail και συνεντεύξεις με πολιτικούς, οικονομολόγους, αναλυτές κ.α. Την ψηφοφορία εμπιστοσύνης κάλυψαν πάνω από 50 συνεργεία ξένων ΜΜΕ από όλο τον κόσμο, από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

Παπανδρέου – Σαμαράς κέρδισαν ότι επεδίωκαν – Και η χώρα βυθίστηκε ακόμα περισσότερο

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης – Πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα γίνει ποτέ – Άρα μένει πρωθυπουργός

Και τώρα τι θα κάνουν όλοι εκείνοι που του ζητούσαν να φύγει;

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης – Πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα γίνει ποτέ – Άρα μένει πρωθυπουργός

Τα σενάρια που ήθελαν τον Βενιζέλο πρωθυπουργό

Γιατί δεν μπορεί να “περπατήσει” μια κυβέρνηση συνεργασίας

Γιατί τελικά μίλησε στην… ώρα του

Βενιζέλος: Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 153 ψήφους

Σαμαράς: “Γιατί απορρίπτω την κυβέρνηση συνεργασίας”

Θυμηθείτε τι έλεγαν για τον Παπανδρέου πριν τον ψηφίσουν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε