Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ιερώνυμος: Σας προκαλούμε, η Εκκλησία ειναι καθαρή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στις βολές Τσίπρα από το βήμα της Κ.Ε. του Συνασπισμού για “διπλά βιβλία” σε μητροπόλεις, απάντησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, λέγοντας ότι “η Εκκλησία είναι καθαρή”.

“Ας γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος” δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι “η Εκκλησία είναι πιο καθαρή από όλους τους φορείς”. Σας προκαλούμε, θα αποδειχθεί ότι η Εκκλησία είναι η πιο καλά ελεγχόμενη”.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Συνασπισμού – με αφορμή τις αντιδράσεις των ιερωμένων στη φορολόγηση – δήλωσε ότι η Εκκλησία της Ελλάδας διαθετει περίπου 7.000 νομικά πρόσωπα “με ανυπολόγιστες περιουσίες”.

“Διεκδικεί το δικαίωμα να μην πληρώνει φόρο, ενώ την ίδια ώρα το κράτος πληρώνει τους μισθούς των κληρικών. Ρωτάμε λοιπόν: η κυβέρνηση από τη φορολόγηση των εκκλησιαστικών εσόδων, τι ποσόν υπολογίζει να κερδίσει; Θα στείλει το ΣΔΟΕ σε Μητροπόλεις και Ιερούς Ναούς; Θα ελέγξει διπλά βιβλία;” 

“Ο μεγάλος θησαυρός της Εκκλησίας είναι ένα κάρβουνο”

Παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας,ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε ότι ο μεγάλος θησαυρός της Εκκλησίας είναι ένα κάρβουνο. “Απλώς χρειάζεται και οι δημοσιογράφοι και η Εκκλησία η ίδια αλλά και οι πολιτικοί να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα. Να δούμε την αλήθεια κατάματα και να μην κάνει και να μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει, ειπε”.

Η Εκκλησία, πάντως, ετοιμάζεται για την συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή.Η τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους μητροπολίτες Ελασσώνος Βασίλειο, Σύρου Δωρόθεο και Μεσσηνίας Χρυσόστομο θα συμμετάσχουν στη συζήτηση, την προσεχή Τρίτη. Ηδη, έχει καταρτισθεί υπόμνημα με τις θέσεις της Εκκλησίας το οποίο θα παραδοθεί και στα αρμόδια υπουργεία.

Εξ άλλου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος δήλωσε ότι η διαβούλευση Εκκλησίας – Πολιτείας σχετικά με το φορολογικό είναι σε καλό δρόμο και θα ολοκληρωθεί ως την Τριτη. Πρόσθεσε ότι έγινε αντιληπτό από το υπουργείο Οικονομικών ότι ειπώθηκαν υπερβολές, αλλά ελπίζει ότι θα υπάρξει βελτίωση στις τελικές διατάξεις.

Διαβάστε επίσης: Ιερώνυμος: Τί χλιδή να κάνω με 2.300 ευρώ;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε