Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Ικανοποιημένοι Βενιζέλος και Παπανδρέου με τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών – Δείτε τι δήλωσαν

Ικανοποιημένοι Βενιζέλος και Παπανδρέου με τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών – Δείτε τι δήλωσαν

Ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν ο Ευ. Βενιζέλος και ο Γ. Παπανδρέου με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών που ανέδειξαν νικητή τον Σοσιαλιστή Φ. Ολάντ.

Ο Ευ. Βενιζέλος από τα Ιωάννινα που βρίσκεται για τη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ δήλωσε “Θέλω επίσης να εκφράσω την μεγάλη μου ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών. Οι οιωνοί για την νίκη του Φρανσουά Ολάντ στον δεύτερο γύρο, για την εκλογή του στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας είναι πλέον πάρα πολύ καθαροί, πάρα πολύ ισχυροί”

Επίσης ο Γ. Παπανδρέου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δήλωσε «Μεγάλη ελπίδα για αλλαγή στη Γαλλία και στην Ευρώπη».

Ανέφερε επίσης ότι «οι Γάλλοι πολίτες έδειξαν καθαρά τη βούληση τους για διαφορετικές απαντήσεις στα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα», επιβραβεύοντας, όπως είπε, μια προεκλογική εκστρατεία στην οποία επικράτησε πνεύμα συσπείρωσης, σοβαρότητας και ευθύνης όλων των δυνάμεων των σοσιαλιστών.

Σχολιάζοντας την άνοδο του Εθνικού Μετώπου, επεσήμανε ότι η ακροδεξιά παραμένει «στον αντίποδα όλων εκείνων που προσδοκούν προοδευτικές πολιτικές και απορρίπτουν την προοπτική μιας κοινωνίας που στηρίζεται στη λογική του φόβου και της πόλωσης, χωρίς λύσεις που να εγγυώνται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών».

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε στον «φίλο και σύντροφο» Φρανσουά Ολάντ μια μεγάλη νίκη στο δεύτερο γύρο, «μια νίκη με ιδιαίτερη σημασία για όλη την προοδευτική οικογένεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θριαμβευτής ο Ολάντ – Κέρδισε με διάφορα κι έσπασε την ψυχολογία και την τελευταία ελπίδα του Σαρκοζί – Στοίχημα τώρα η νέα κατάσταση στην Ευρώπη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε