Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ημέρα αντίδρασης προτείνει ο Τσίπρας

Ημέρα αντίδρασης προτείνει ο Τσίπρας

Να υπάρξει μια ημέρα κοινής αντίδρασης όλων των ευρωπαίων πολιτών ενάντια στις πιέσεις που δέχονται πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε παρουσία του προέδρου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και συμπρόεδρο της Γερμανικής Αριστεράς, Λόταρ Μπίσκι, συμφωνήθηκε να προταθεί ως κοινή ημέρα αντίδρασης να είναι η 24η Μαρτίου, με απεργίες, στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια σε όλες της ευρωπαϊκές χώρες, με αιχμή του δόρατος τις χώρες της νότιας Ευρώπης που δέχονται τις περισσότερες πιέσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για τους λαούς της Ευρώπης και τόνισε ότι ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, είναι ο συντονισμός δράσης των δυνάμεων της εργασίας. Πρώτα πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι τα μέτρα που μας επιβάλλουν δεν είναι μόνο κοινωνικά άδικα αλλά και αναποτελεσματικά και μετά να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, ότι υπάρχει ελπίδα, πρόσθεσε. «Η ελπίδα έρχεται μέσα από τον συντονισμό, την κοινή δράση και τις κοινές κινητοποιήσεις των δυνάμεων της εργασίας, κυρίως στον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά και σε όλη την Ευρώπη», είπε.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, συμφώνησε ότι η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Επισήμανε ότι τα μέτρα που εξαγγέλλονται ή που θα εξαγγελθούν είναι μέτρα τα οποία δεν δίνουν καμιά λύση στο πρόβλημα και είναι χειρότερα από την αρρώστια. «Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την μεγάλη επίθεση που γίνεται στη χώρα μας και το λαό της απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες και κοινωνικές και πολιτικές. Συντονισμός δράσεων από τις πολιτικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται το τι γίνεται και τις κοινωνικές δυνάμεις που υφίστανται τις επιπτώσεις», τόνισε. 

Από την πλευρά του, ο κ. Μπίσκι εξέφρασε τη λύπη του για τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα σε μερίδα του γερμανικού Τύπου, λέγοντας πως «η αλήθεια είναι ότι αυτό που γίνεται στην Γερμανία, είναι να παίρνουν χρήματα από τους φορολογούμενους γερμανούς και να τα ξοδεύουν υπέρ των τραπεζών και με τη σειρά τους οι τραπεζίτες παίρνουν αυτά τα χρήματα και τα χρησιμοποιούν για κερδοσκοπικά παιχνίδια κατά της Ελλάδας». Αυτή, είπε, ήταν μια πρακτική που γινόταν από την πλευρά δυο τραπεζών στην Γερμανία, την λεγόμενη Τράπεζα Ακινήτων και την Εμπορική Τράπεζα της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι «πρέπει να πούμε την αλήθεια, να εξηγήσουμε στον κόσμο τι συμβαίνει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε