Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης εως το 2018

Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης εως το 2018
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.09.2012 | 16:04

Τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δημοσιονομικής ένωσης σε τρία βήματα το αργότερο μέχρι το 2018 προτείνει ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag.

Καταρχήν και μέχρι το 2013/2014, λέει ο Μ. Ραχόι, «οι χώρες μέλη θα πρέπει να λάβουν μέτρα προκειμένου να εκπληρώσουν τα φορολογικά και οικονομικά κριτήρια σύγκλισης καθώς και τις επιταγές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Μέχρι το 2015/2016 θα πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να έχει συσταθεί μια ευρωπαϊκή αρχή για τον έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών. «Αυτή θα κάνει επίσης συστάσεις ως προς τους στόχους και την κατεύθυνση της δημοσιονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη». Σε αυτό το στάδιο «θα μπορούσαν ήδη να εκδοθούν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ευρωομόλογα, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της ανάληψης χρεών θα συνέχιζε να γίνεται σε εθνικό επίπεδο».

Σε ένα τρίτο στάδιο και μέχρι το 2017/2018 θα μπορούσαν να αποφασιστούν δεσμευτικοί στόχοι για το σύνολο της ευρωζώνης και να εκδοθούν κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα. «Βρισκόμαστε βέβαια ακόμη πολύ μακριά από αυτό», παραδέχεται ο Μ. Ραχόι.

Διαβάστε επίσης :

   Διαδώστε αυτό το άρθρο