Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ισχύει η απαγόρευση εξόδου για τον Τσοχατζόπουλο, επιμένει ο εφέτης ανακριτής

Ισχύει η απαγόρευση εξόδου για τον Τσοχατζόπουλο, επιμένει ο εφέτης ανακριτής

Απέρριψε την αίτηση του πρώην υπουργού για μείωση της χρηματικής εγγύησης και άρσης της απαγόρευσης εξόδου που του επιβλήθηκαν για ανακριβή δήλωση “πόθεν έσχες”. Μέχρι την Τρίτη πρέπει να έχει καταβάλει την εγγύηση.

Απορρίπτει ο εφέτης Θεοδ. Κανελλόπουλος, την αίτηση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για μείωση του ποσού της χρηματικής εγγύησης και άρσης του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Ετσι, τίθενται πλέον σε ισχύ οι όροι, που αφορούν την καταβολή ως εγγύηση 150 χιλιάδων ευρώ και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα, ενώ επιπλέον όρος έχει επιβληθεί η δέσμευση του ακινήτου στην Ακρόπολη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει προθεσμία έως την Τρίτη για την καταβολή του χρηματικού ποσού.

Υπενθυμίζεται οτι πρώην υπουργός απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες, με πολυσέλιδο υπόμνημα, για ανακριβή δήλωση “πόθεν έσχες”, που υπέβαλε το 2010 για την χρήση του 2009.

Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη, μετά τον επανέλεγχο, που διενεργήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών κομμάτων και βουλευτών της Βουλής, με βάση στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου και την αποστολή του πορίσματός της στο Εφετείο.

Για το επίμαχο ακίνητο στην Ακρόπολη, ο κ. Τσοχατζόπουλος με δηλώσεις του έχει διευκρινίσει ότι η μονοκατοικία δηλώθηκε στο “πόθεν έσχες” του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010.

Διαβάστε

Άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα ζητάει ο Α.Τσοχατζόπουλος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε