Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ηχηρό όχι Σαμαρά στις προτάσεις Παπανδρέου

Ηχηρό όχι Σαμαρά στις προτάσεις Παπανδρέου

Με την φράση : “Τέτοια συναίνεση δεν δίνω”, ο Πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε τη πρόταση του Γ.Παπανδρέου για συναίνεση.

Την άρνηση του ο κ.Σαμαράς την διατύπωσε απερίφραστα σε δηλώσεις του από τα γραφεία της ΝΔ.

“Στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω” δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική αφού επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη. Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο. “Τέτοια συναίνεση δεν δίνω” είπε ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου τόνισε στον κ. Σαμαρά ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη λογική της συνεννόησης για την επίτευξη του εθνικού στόχου, θεωρώντας αναγκαία τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Όπως διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής δεν υπήρξε καμία δέσμευση για κανένα θέμα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ο τρόπος ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και αν αυτός θα γίνει κατ’ άρθρο (ώστε να μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει μεμονωμένα άρθρα) ή στο σύνολό του. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο αυτό υπήρξε δυσκολία στη συνεννόηση.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως δεν συναινεί στα αδιέξοδα μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ.  “Όταν προσφέραμε στην κυβέρνηση συναίνεση μας απαντούσαν με πολεμική. Όταν τους προτείναμε μέτρα για να αποφύγουν τα χειρότερα μας απαντούσαν με ειρωνείες. Σήμερα που βλέπουν ότι ο δρόμος τους οδηγεί σε αδιέξοδο μου ζητούν να συναινέσω. Σε τί;” διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Κάνοντας λόγο για “Βατερλώ του Μνημονίου”, ο κ. Σαμαράς έδωσε το στίγμα των προθέσεών του όσον αφορά τα στοιχεία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν θα προσυπογράψει την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, ενώ θα επιμείνει στη στρατηγική αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στη στρατηγική αυτή με αναπτυξιακό και όχι με ταμειακό μόνο αποτέλεσμα, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δεχθεί πώληση ενός μετοχικού πακέτου της ΔΕΗ σε ένα πτωτικό χρηματιστήριο, χωρίς να έχει προηγηθεί το σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου. Παράλληλα κατέστησε σαφές πως θα χτυπήσει τα αφύσικα προνόμια που καταχράστηκαν διάφορες συντεχνίες του δημοσίου.

Υπερασπιζόμενος την πολιτική που έχει ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα αλλά και τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει ο κ. Σαμαράς είπε πως αν σήμερα συναινούσε στο λάθος θα ανέτρεπε όσα έκανε ως τώρα και θα γινόταν συνυπεύθυνος σε ένα σφάλμα το οποίο εγκαίρως είχε απορρίψει. “Θα ωθήσουμε στην απελπισία την κοινωνία, που σε μας ελπίζει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος”, τόνισε χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας τα χθεσινά αναθεωρημένα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου τα οποία δείχνουν, όπως είπε, το αδιέξοδο της πολιτικής που ακολουθείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΩΡΑ 12.13 Εφτασε στο Μαξίμου ο Γ.Καρατζαφέρης – Λεπτό προς λεπτό οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε