Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ίχνος σοβαρότητας στην κυβέρνηση – Απέσυραν την τροπολογία για τα κέντρα λαθρομεταναστών

Νωρίτερα, ο κ. Σηφουνάκης είχε προκαλέσει θύελλα με τροπολογία για τα αυθαίρετα στη Θράκη και τελικά την απέσυρε και αυτός.

Τελικά η εικόνα της κυβέρνησης όχι μόνο είναι τραγελαφική, αλλά κάποιοι δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση να σοβαρεύονται, καθώς συνεχίζονται και έρχονται στη Βουλή τροπολογίες, τις οποίες τελικά λίγο αργότερα τις αποσύρουν, αφού έχουν όμως προκαλέσει κοινωνική αναταραχή.

Μετά τον κ. Βορίδη, τώρα θα αποσύρει, προσωρινά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την επίμαχη τροπολογία για τα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών, που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και αφορά ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών και Δημοσίων Έργων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν την απόσυρση της, καθώς κατατέθηκε εκπρόθεσμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα την αποσύρει και θα την επανακαταθέσει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και αφορά ρυθμίσεις για το ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Στα όπλα” οι κάτοικοι των Αχαρνών – Ξεσηκωμός μετά τις πληροφορίες για την δημιουργία του πρώτου κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα!

Λίγο νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης απέσυρε τελικά, μετά από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, την βελτιωτική αλλαγή με την οποία εντάσσονταν όλοι οι κάτοικοι της Ξάνθης και της Ροδόπης και όχι μόνον οι μουσουλμάνοι της περιοχής στη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με την καταβολή μόνο του 20% του προστίμου.

Η αλλαγή που επιχειρήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό και επεκτεινόταν, για λόγους ισότητας, σε όλους τους κατοίκους των δύο νομών της Θράκης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑΟΣ, καθώς ο κ. Σηφουνάκης την ανακοίνωσε κατά την ψήφιση στο σύνολο του, του νομοσχεδίου για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση για μισή περίπου ώρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος κάλεσε τον κ. Σηφουνάκη να την αποσύρει επισημαίνοντας ότι, με βάση το Σύνταγμα και τον κανονισμό του Κοινοβουλίου, δεν επιτρέπεται σε αυτή τη φάση επί της ουσίας αλλαγή και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση επιθυμεί τη ρύθμιση μπορεί να την καταθέσει σε άλλο νομοσχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ισπανική υποχώρηση” πάλι από τον Βορίδη για τα ταξί

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε