Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κ. Μητσοτάκης: Αν τολμάτε προκηρύξτε εκλογές – Είστε ο πιο αδίστακτος λαϊκιστής

Κ. Μητσοτάκης: Αν τολμάτε προκηρύξτε εκλογές – Είστε ο πιο αδίστακτος λαϊκιστής

«Ο νόμος Παππά έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών και πολύ σύντομα η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα τον καταργήσει και στην πράξη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή και πρόσθεσε: «Θα επιστρέψει στις αρμοδιότητες ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στο ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα αποκαταστήσει τις συνθήκες ανταγωνισμού, αυξάνοντας τον αριθμό των αδειών».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με «παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη». Όπως σημείωσε, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΣτΕ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ματαιώθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δικαστηρίου. «Σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν ματαιώνεται η συνεδρίαση του ανωτάτου δικαστηρίου, ούτε στη χούντα δεν συνέβαιναν αυτά», ανέφερε και έκανε έμμεση αναφορά στην δήλωση του πρόεδρου του ΣτΕ και σε αυτά που είπε ο πρωθυπουργός, στην πρωτολογία του, για την απονομή της Δικαιοσύνης:

«Η αποστολή του ανωτάτου δικαστηρίου είναι να εφαρμόζει τον νόμο και όχι να ερμηνεύει την κοινή γνώμη. Κάνω έκκληση, η παραφωνία να διορθωθεί, το δικαστήριο πρέπει να επιλύσει το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου Παππά το συντομότερο δυνατόν. Το καθήκον των δικαστών δεν είναι να πιάνουν τον σφιγμό της κοινωνίας, αλλά να εφαρμόζουν τον νόμο».

 

Συνεχίζοντας την επίθεση στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Μιας και μιλήσατε για λίστες, θα σας παραθέσω κι εγώ τη λίστα Τσίπρα: Φάμπρικα των ΜΚΟ στα κέντρα υγείας, αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού. Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να διερευνήσετε ή να απαντήσετε τις καταγγελίες του απερχόμενου γραμματέα, Οδυσσέα Βουδούρη; Να σας θυμίσως πώς καλύψατε τα πόθεν έσχες του κ. Φλαμπουράρη και του κ. Σταθάκη, τις αμοιβές του κ. Κατρούγκαλου, γνωστού και ως κ. 12%. Και βέβαια τον αμέτρητο διορισμό συγγενών και φίλων στο Δημόσιο, κάποιοι υπολογίζουν ότι έχουν ξεπεράσει τις 27.000».

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία, υπενθυμίζοντας παλαιότερες υποσχέσεις της: «Η κυβέρνηση που θα έδινε τη 13η σύνταξη κόβει το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές και ψεκάζει με χημικά τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, διευκολύνει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ακόμη και με μικρούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση που κατήγγειλε το ξεπούλημα, εκχωρεί στο υπερταμείο για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία. Είσαστε μία κυβέρνηση υπό κατάρρευση, ανίκανη να διαχειριστεί τα προβλήματα που είτε κληρονόμησε, είτε δημιούργησε».

Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, λέγοντας ότι «η διαδικασία της αναθεώρησης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής», ασκώντας κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να συγκροτήσει Επιτροπή με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων.

Απαντώντας στις κατηγορίες του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «νοικοκυρεύει τα οικονομικά του κόμματος», ενώ επιστρέφοντας τα πυρά, ρώτησε «ποιός κρύβεται πίσω από την offshore της Αυγής».

Η χώρα χρειάζεται μία συνολική στρατηγική για την καταπολέμιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, που θα πηγαίνει πέρα από το κυνήγι μαγισσών που επιχειρεί και σήμερα η κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε μία νέα συμφωνία αλήθειας και στις σχέσεις των πολιτών το κράτος και μία νέα αρχή στις σχέσεις του κράτους με την επιχειρηματικότητα. Μία τέτοια σρατηγική πρέπει να περιλαμβάνει:

– Ενίσχυση της ανεξαρτησίας των δικαστών.

– Δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου.

– Διασύνδεση της αποστολής δημόσιων οργανισμών με συγκεκριμένους στόχους.

– Να προχωρήσουμε σε απλοποίηση όλων των διοικητικών υπηρεσιών και να περιορίζουμε τη φυσική επαφή των υπηρεσιών με τους πολίτες.

– Να επιμείνουμε σε συνεχή αξιολόγηση των υπαλλήλων.

– Διασφάλιση της απόδοσης ευθυνών των υπαλλήλων.

– Πλήρη ηλεκτρονικοποίηση στην υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες.

– Να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά εργαλεία για να αντιμετωπίζουμε φαινόμενα σύγκρουσης συμφέροντος.

– Να υξυγειάνουμε και να βελτιώσουμε τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

– Να ενδυναμώσουμε την κοινωνία των πολιτών, τις ΜΚΟ και τα μέσα ενημέρωσης.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο να αντιμετωπίσει τη διαπλοκή, αντίθετα χτίζει τη δική της διαπλοκή. Η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική και κοινωνική κρίση μία κρίση Δημοκρατίας. Η εκτροπή που μεθοδεύετε θα πέσει στο κενό μαζί με την κυβέρνησή σας. Προκηρύξτε εκλογές αν τολμάτε», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε: «Οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανόρθωση της χώρας περνά μέσα από την πολιτική και ιδεολογική ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε