Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κ. Μητσοτάκης: Δεν ψηφίζω τα μέτρα Τσίπρα – Το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ

Κ. Μητσοτάκης: Δεν ψηφίζω τα μέτρα Τσίπρα – Το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως «φέρνει το 4ο μνημόνιο από το παράθυρο», εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και ένα χρόνο, κάνοντας λόγο για «σφιχτά περιθώρια» και για τον κίνδυνο να χαθεί η ποσοτική χαλάρωση.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση. Για αυτό ζητάμε εκλογές, τις εκλογές τις αποσυνδέω από την αξιολόγηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση φέρνει νέα μέτρα και φορτώνει με επιπρόσθετο λογαριασμό τους πολίτες. Η κυβέρνηση «ψηφίζοντας νέα μέτρα φέρνει το 4ο μνημόνιο. Δεσμεύουν τη χώρα πέραν του παρόντος μνημονίου. Αυτό είναι ένα νέο μνημόνιο» τόνισε επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το νέο πακέτο.

«Σκεφτείτε αν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχαν γίνει εκλογές Θα είχαμε καλύτερη αξιοπιστία να πάμε να διαπραγματευτούμε, δεν ψηφίζουμε τίποτα. Δεν ψηφίζουμε το όλο δημοσιονομικό πακέτο. Δικός του είναι ο λογαριασμός, αυτός πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα» είπε για τον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως αυτός θα επωμιστεί τον λογαριασμό.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που του έχει ασκήσει η κυβέρνηση για τις επαφές του στο Βερολίνο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο ίδιος «φορά τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας»: «Έκοψα κάθε συζήτηση για γκρέξιτ, ξεκαθάρισα ότι δεν μπορεί να επανέρχεται το θέμα, διεκδίκησα το να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση» είπε χαρακτηρίζοντας υπερβολική την απαίτηση των εταίρων για πρωτογενή πλεονάσματα για μία δεκαετία.

«Σήμερα ξέρουμε ότι θα έχουμε περικοπές σε συντάξεις και μείωση συντάξεων για το μέλλον. Το νέο μνημόνιο είναι εδώ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν προχωρά στις αποκρατικοποιήσεις και πως προχωρά σε προσλήψεις συμβασιούχων με προσδοκίες μονιμοποίησης. «Σήμερα χτίζεται ένας κομματικός στρατός εις βάρος των πολιτών» είπε, διευκρινίζοντας πως δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις. «Απολύσεις δεν θα γίνουν, με εξαίρεση όσων μπήκαν παράνομα από την πίσω πόρτα. Δεν θα δεχτούμε παράνομες μονιμοποιήσεις» τόνισε. Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρατήρησε πως με αυτούς τους φορολογικούς συντελεστές και τις εισφορές, δεν έχει νόημα κανείς να ασκεί επιχειρηματικότητα. «Αυτό θα αλλάξει και είναι δέσμευσή μου» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως η μείωση της φορολογίας χωρίς απολύσεις, είναι εφικτή, «κόβοντας από το λίπος» των υπερβάσεων που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε σχέση με τον χώρο της υγείας.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εθνικής συνεννόησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πάντα επιδιώκει την συνεννόηση, κατηγόρησε όμως τον Αλέξη Τσίπρα πως την έχει τορπιλίσει επενδύοντας σε προσωπικές επιθέσεις. «Δεν υπάρχει δυστυχώς το πεδίο για εθνική συνεννόηση. Έχουμε απέναντι μας ένα κόμμα και έναν πρωθυπουργό που επενδύσει στον διχαστικό λόγο. Έχει τεράστια ευθύνη για όσα συμβαίνουν στη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε επίσης, πως δεν πιστεύει στη λύση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που θα πει την αλήθεια στο λαό. «Θα κερδίσουμε τις εκλογές και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ. Θα συγκροτήσω την καλύτερη δυνατή κυβέρνησή. Σε αυτή δεν χωρά ο ΣΥΡΙΖΑ με την παρούσα του δομή. Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι 100% αφοσιωμένη στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Δεν θα χωράνε προσωπικές ατζέντες» είπε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τη λύση της απλής αναλογικής ως «καταστροφική».

Άλλο τόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ, απέκλεισε και κάθε συζήτηση για προεκλογική συστράτευση με άλλα πολιτικά κόμματα. «Η ΝΔ θα κατέβει μόνη της, είμαστε ανοιχτοί για να ανοίξουμε παράθυρα και πόρτες. Υπάρχει ανανέωση στη ΝΔ. Έχουμε σχεδόν 1000 ανθρώπους που πέρασαν από μια ανοιχτή διαδικασία και θέλουν να προσφέρουν. Είναι μια τεράστια αλλαγή. Εγώ δρομολογώ τις αλλαγές» είπε, επισημαίνοντας πως χρέος του είναι να συνθέτει και να ενώνει. «Για να πετύχουμε, πρέπει να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Δεν με ενδιαφέρει πώς θα μπω στο Μαξίμου. Με ενδιαφέρει πώς θα βγω. Δεν θέλω να είμαι άλλος ένας πρωθυπουργός των μνημονίων. Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε τραγικά αδιέξοδα. Η αξιολόγηση εφόσον κλείσει, θα κλείσει με πολύ μεγάλο κόστος» είπε ασκώντας πάντως και την αυτοκριτική του για τα πεπραγμένα της ΝΔ: «Έχουμε την ευθύνη που μας αναλογεί για τα χρόνια που κυβερνήσαμε. Έχω κάνει την αυτοκριτική μας. Είχα πει ότι η ήπια προσαρμογή παραήταν ήπια. Υπάρχουν ευθύνες, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι ο Κώστας Καραμανλής είπε την αλήθεια στον λαό έστω και με καθυστέρηση. Ο Παπανδρέου χωρίς να το καταλάβει μας οδήγησε σε τραγικές συνθήκες. Ο Καραμανλής είχε το θάρρος να πει την αλήθεια, να ζητήσει θυσίες, και συναίνεση. Χρέος της αντιπολίτευσης είναι να λέει την αλήθεια έστω και αν είναι σκληρή. Δεν θέλω κανείς να γυρίσει να μου πει αλλά είπες και άλλα έκανες. Εγώ πρωταγωνιστής σε βιντεάκι σαν αυτά του Τσίπρα για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνω» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε