Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κ. Μητσοτάκης: Δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός – Όχι σε εκλογές και σε Οικουμενική

Κ. Μητσοτάκης: Δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός – Όχι σε εκλογές και σε Οικουμενική

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή Ιστορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε πως δεν βιάζεται σε καμία περίπτωση να γίνει πρωθυπουργός.

Απάντηση στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η Νέα Δημοκρατία κρύβεται πίσω από τις αγροτικές κινητοποιήσεις έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως τα μπλόκα των αγροτών δεν έχουν κομματικό χρώμα και πως ενθάρρυνε τους “γαλάζιους” βουλευτές να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Ωστόσο, διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία δεν διατηρεί την επικοινωνία της με τους αγρότες, ξεκαθαρίζοντας πως θα επαναληφθούν τα σφάλματα του παρελθόντος, μία μπηχτή προς τον Αλέξη Τσίπρα και τη στήριξη που έδινε στα μπλόκα των αγροτών τα προηγούμενα χρόνια.

Όταν ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το εάν λέει ναι σε μείωση των επικουρικών συντάξεων, τόνισε πως δεν το έκρυψε αυτό, σημειώνοντας πως “εγώ μιλάω με τη γλώσσα της αλήθειας, και θέλω αύριο να πράττω και το έργο της αλήθειας»

Αναφορικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν χρειάζονται και οι μόνες απολύσεις που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο είναι μέσω της εκδίκασης πειθαρχικών υποθέσεων για πλαστά δικαιολογητικά. Ωστόσο, σημείωσε πως στο Δημόσιο υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ανακατανομής του προσωπικού στο Δημόσιο, επισημαίνοντας πως αρχικά αυτό μπορεί να γίνει υποχρεωτικά, αλλά εάν δεν καταστεί εφικτό τότε θα πρέπει η κινητικότητα να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο μέσω μίας συνταγματικής αναθεώρησης. Έκανε μάλιστα και αυτοκριτική λέγοντας πως “ίσως δεν έκανα και εγώ πολύ καλά τη δουλειά μου να εξηγήσω πως η αξιολόγηση και οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν συνδέονται”. Επέμεινε πάντως στην αξιολόγηση στο Δημόσιο έτσι ώστε να επιβραβεύονται οι καλύτει και να συνετίζει τους λιγότερους καλούς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραδέχθηκε πως υπάρχει ένας παραλογισμός και εμμονές από το ΔΝΤ, αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος έχει διαφωνήσει πολύ σκληρά προσωπικά με τον κ. Τόμσεν και το ΔΝΤ για αυτές τις εμμονές για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης μπροστά στο τεταμένο πολιτικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, ξεκαθάρισε πως δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός, αλλά βιάζεται πάρα πολύ να αλλάξει τη Νέα Δημοκρατία. Όπως σημείωσε, βιάζεται να κάνει ένα συνέδριο ώστε να μπορέσει να αλλάξει τις δομές της Νέας Δημοκρατίας και να την κάνει ένα σύγχρονο κόμμα και να επικοινωνήσει με παραδοσιακά κοινά με τα οποία σήμερα δεν επικοινωνία.

Ξεκαθάρισε επίσης κατηγορηματικά πως δεν ζητά εκλογές σημειώνοντας πως θα ήταν οξύμωρο τρεις μήνες μετά από εθνικές εκλογές. Σημείωσε πως δεν θεωρεί πολύ πιθανό το σενάριο των εκλογών, αν και όπως είπε, υπάρχει μεγάλη αναταραχή στη Βουλή και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αρνητικός ήταν επίσης και στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Νέας Δημοκρατίας σε μία οικουμενική κυβέρνηση.

Δεν παρέλειψε ο κ. Μητσοτάκης να αναφερθεί στους πρώην προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σαμαρά και κ. Καραμανλή αφήνοντας ένα σαφές υπονοούμενο με τη φράση “οι κύκλοι κλείνουν”.

Συγκεκριμένα για τον κ. Σαμαρά, ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως παρά τα σφάλματά του παρέδωσε τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ότι την παρέλαβε και αποκάλυψε πως συνομιλεί μαζί του και είναι ένας πολύτιμος σύμβουλος.

Σχετικά με τον κ. Καραμανλή, ο ξκ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είπε και για τον κ. Σαμαρά. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως έχει μία πολύ καλή προσωπική σχέση παρά τα όσα λέγοντα και γράφονται.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε