Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κ. Μητσοτάκης: Είστε κυβέρνηση αλαλούμ! Η χώρα χρειάζεται εκλογές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις παλινωδίες της Κυβέρνησης και τα όσα έγιναν με την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco πληγώνοντας την επενδυτική αξιοπιστία της χώρας.

Ξεπεράσαστε ακόμα και τον εαυτό σας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και καταλόγισε προσωπικές ευθύνες τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που διακινδύνευσε τις σχέσεις μας με την Κίνα και το αρνητικό μήνυμα αναξιοπιστίας που εξέπεμψε η χώρα προς όλους τους επενδυτές.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως “ο πραγματικός λόγος που φέρατε την κύρωση της σύμβασης να ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος δεν είναι για την έχει ο Πρωθυπουργός στις αποσκευές του στο Πεκίνο αλλα για να υπαναχωρήσετε από την συμφωνία για χάρη μιας θράκας συνδικαλιστών… για χάρη της κομματικής σας πελατείας”!

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Βουλή κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας… Σε μια προηγούμενη τοποθέτησή μου είχα μιλήσει για το διπλό πρόσωπο του Ιανού που εμφανίζει η Κυβέρνηση, από τη μια όψη της ορκίζεται πίστη στις μνημονιακές υποχρεώσεις και αποδέχεστε ότι σας υποδκνύουν οι εταίροι και από την άλλη τους αντιμνημονιακούς! Ο κ. Τσίπρας είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «και συνολικά η κυβέρνηση είναι η επιτομή της αναξιοπιστίας και της αναποτελεσματικότητας… Κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να διώξετε όποιους επιμένουν ακόμα να επενδύσουν στην χώρα για να κάνετε το χατίρι μιας θράκας συνδικαλιστών Αλλά ο κ. Τσίπρας είναι προσωπικά υπεύθυνος…. Η εικόνα που υπάρχει όμως είναι ότι ο κ. Τσίπρας καλύπτεται πίσω από τον υπουργό του, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται τη μία πίσω από τον κ. Φίλη, την άλλη πίσω από κ. Σπίρτζη ή από τον κ. Κυρίτση.. Είναι ο ίδιος προσωπικά υπεύθυνος για το ότι διακυνδύνευσε τις σχέσεις μας με την Κίνα…» και συμπλήρωσε ότι «παρά τις αλλαγές που κάνατε η ζημία έχει ήδη γίνει στην χώρα… από την αχαλίνωτοι υποκρισία…».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα είπε ευθέως στον υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα αφού του διάβασε μια σειρά από τις παλαιές του δηλώσεις κατά της Cosco, «αλήθεια κύριε Δρίτσα που σας βλέπω σκεπτικό στα φιλόξενα υπουργικά έδρανα… Δέχομαι ότι μπορεί κάποιος να εχει διαφορετικές απόψεις αλλά δεν μπορώ να δεχθώ τους δήθεν ιδεολόγους που πουλάνε τα πάντα για να κάτσουν μερικές στιγμές στα υπουργικά έδρανα… αυτός που διαφωνεί το λέει και παραιτείται…».

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα κρατησει σταθερό πηδάλιο… όχι από μια κυβέρνηση που λέει άσπρο και εννοεί μαύρο και νομοθετεί το γκρίζο..οι αντοχές του λαού εξαντλούνται … του λαού που βλέπει την σύνταξή του να μειώνεται… που έμαθε ότι η «Αυγή» έχει off shore στο μετοχολόγιο της… Είστε Κυβέρνηση αλλαλούμ… η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου, αλλά εκλογές για να βάλει τέλος σε αυτό που ζεί…» η χώρα, είπε, χρειάζεται ασφάλεια και να περάσει στην μετά λαϊκισμό εποχή… και να βάλει στέρεο θεμέλιο…» ενώ επικαλούμενος τις εκλογές στην Ισπανία είπε πως «οι Ισπανοί είδαν τα δικά σας τραγικά αποτέλεσμα αποφάσισαν να γλιτώσει από τους δικούς τους λαϊκιστές (σ.σ. Ποδέμος)» και συμπλήρωσε πως έφτασε όμως «η ώρα που ο ελληνικός λαός σας εγκαταλείπει…».
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε