Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα!

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.03.2013 | 15:04

Μέλι έσταζε σήμερα για την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν. Το εγκώμιο που έπλεξε για όσα έχουν γίνει από τα προαπαιτούμενα δεν έχει προηγούμενο και προκαλεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς το κλίμα μέχρι αργά χθες το βράδυ όταν η συνάντηση Σαμαρά - τρόικας έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

"Oι μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα έχουν υπερβεί τα προσδοκώμενα και ήδη βλέπουμε σημαντικά και σταθερά αποτελέσματα," δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι «δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του προγράμματος, «συνολικά το μήνυμα είναι θετικό, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να γίνει», υπογράμμισε ο Σάιμον Ο' Κόνορ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κοινοτικού επιτρόπου, το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής είναι εκτεταμένο, κυρίως σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε η Ελλάδα όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα.

Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ διευκρίνισε ότι η αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα διακόπηκε προκειμένου να συνεχιστεί η τεχνική εργασία από ελληνικής πλευράς τις επόμενες εβδομάδες και τόνισε ότι το κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά ο θέμα της ρευστότητας, ο ίδιος εκπρόσωπος σημείωσε ότι η επόμενη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου μπορεί να εκταμιευθεί χωρίς να υπάρξει αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα.

Εξήγησε ότι οι ελληνικές αρχές εργάζονται για την ικανοποίηση των δύο προαπαιτουμένων που έχουν τεθεί και ανέφερε πως όταν η τρόικα κρίνει ότι αυτά έχουν ικανοποιηθεί τότε εναπόκειται στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης να αποφασίσει την εκταμίευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

IIF κατά τρόικας: Με την λιτότητα στραγγαλίζετε την Ελλάδα!

Τρόικα: Σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας αλλά υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες – Φεύγουμε και σας αφήνουμε διορία 2 εβδομάδων
   Διαδώστε αυτό το άρθρο