Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ξέχασαν τις διαφωνίες οι υπουργοί μετά το δίλημμα

– Επιβεβαίωση του ΝewsΙt: Όχι εκλογές, όχι ανασχηματισμό αλλά ξεκαθάρισμα στην κυβέρνηση επιδιώκει ο πρωθυπουργός
– Θέτει τώρα όλους τους υπουργούς προ του διλλήματος.”Ή συνυπογράφετε τα σκληρά μέτρα ή φεύγετε”
– Κανένας υπουργός δεν διαφώνησε με το πρόγραμμα και την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Όπως από το πρωί σας είχε ενημερώσει το NewsIt ο πρωθυπουργός είδε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συγκάλεσε άτυπο υπουργικό συμβούλιο όχι για να προκηρύξει εκλογές ή να κάνει ανασχηματισμό, αλλά για να θέσει στους υπουργούς του το δίλλημα εν όψει των επερχόμενων σκληρών μέτρων που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Διαβάστε την είδηση για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τον ΠτΔ

Σήμερα αποφασίζουμε να πάμε μπροστά, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ενώ συνέστησε αλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του έργου της κυβέρνησης.

Το μήνυμά μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού μας. Και η βούλησή μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Υπηρετούμε, πρόσθεσε, με πράξεις το μήνυμα αυτό, που είναι απαραίτητο να περνά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει γίνει πολλή και συστηματική διαβούλευση για το πρόγραμμα του οδικού χάρτη, δηλαδή για τις βασικές αποφάσεις της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και την οικονομική ανάπτυξη.

Ο κ. Παπανδρέου κατάφερε να αποσπάσει την απόλυτη συναίνεση όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου για τα δύσκολα που έρχονται και έτσι μπαίνει προς το παρόν, φρένο στις διαφοροποιήσεις και τη “θολούρα” για την οποία μίλησε χθες ο κ. Λοβέρδος.

Σε αντίθετη περίπτωση όποιος υπουργός διαφωνούσε υπήρξε η πρόθεση για αντικατάσταση, χωρίς όμως ανασχηματισμό.  Μέχρι στιγμής και ενώ το συμβούλιο ολοκληρώθηκε δεν έχει γίνει γνωστή κάποια διαφοροποίηση που θα οδηγούσε σε υπουργική αλλαγή.

Το υπουργικό συμβούλιο στιγματίστηκε από την αιχμηρή παρέμβαση του κ. Βενιζέλου. Διαβάστε τη σχετική είδηση

Πριν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο, Μέρκελ χωρίς να έχει γίνει γνωστό το αντικείμενο της συζήτησης ή με ποιού πρωτοβουλία έγινε αυτή η επικοινωνία.

Διαβάστε τη σχετική είδηση για την τηλεφωνική επικοινωνία

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση NewsIt..Όχι εκλογές – όχι ανασχηματισμός τώρα

Ασυνήθιστα μεγάλη η συνάντηση Παπανδρέου Παπούλια

Οι υπουργοί πιέζουν τον πρωθυπουργό για ανασχηματισμό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε