Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ξυδάκης για ΕΡΤ: Ο χαρακτηρισμός τριτοκοσμική μπορεί να είναι υπερβολικός

Ξυδάκης για ΕΡΤ: Ο χαρακτηρισμός τριτοκοσμική μπορεί να είναι υπερβολικός

Ήταν το θέμα που συζητούσαν όλοι το σαββατοκύριακο. Τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης για την ΕΡΤ. Ο κ. Ξυδάκης ήταν καλεσμένος σήμερα το πρωί στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” της ΕΡΤ και ο διάλογος με τους παρουσιαστές ήταν έντονος.

Όλα ξεκίνησαν από όσα είπε ο κ. Ξυδάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. «Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία», είπε ο Νίκος Ξυδάκης στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Επιπλέον, χαρακτήρισε το σύνολο των δημοσιογράφων «εξευτελισμένους και μισογύνηδες».

Στην συζήτηση που ακολούθησε οι παρουσιαστές ήταν στα κάγκελα και ο κ. Ξυδάκης προσπαθούσε να δικαιολογηθεί. Το αν τα κατάφερε είναι άλλο πράγμα.

Κατ΄αρχήν χαρακτήρισε υπερβολικό χαρακτήρισε τον όρο «τραγική» που χρησιμοποίησε για την τηλεόραση της ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί συλλήβδην κρίση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Ο Ν. Ξυδάκης είπε ότι πρέπει να δούμε τη δημόσια τηλεόραση πιο αυστηρά τονίζοντας ότι «την ΕΡΤ την τιμώ και την αγαπώ». Χρειάζεται να δούμε τη δημοσιογραφία πιο αυστηρά σημειώνοντας ότι οι αναφορές του για την ΕΡΤ εντάσσονται σε ένα γενικότερο σκεπτικό για τη ροπή της τηλεοπτικής ενημέρωσης στο μείγμα ψυχαγωγίας και δράματος. Ο κ. Ξυδάκης τόνισε την ανάγκη η δημοσιογραφία να ξαναβρεί το ρόλο της και να εγκαταλείψει τις μεθόδους της κλειδαρότρυπας. Ο κ. Ξυδάκης επισήμανε ακόμη ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να επεμβαίνουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Είπε ακόμα μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” της ΕΡΤ είπε ότι είδε ένα βίντεο από το YouTube στην ΕΡΤ και εκεί είπε  «Ο χαρακτηρισμός (τριτοκοσμική) μπορεί να είναι υπερβολικός». Ο κ. Ξυδάκης μίλησε για λάθη στον νόμο επαναλειτουργίας της, καθώς δουλεύει σαν δημόσια υπηρεσία Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9 πμ μέχρι τις 5 μμ.

«Δεν θα έβγαινα να δώσω εξηγήσεις σε κανέναν άλλον πλην της ίδιας της ΕΡΤ», είπε ο κ. Ξυδάκης κλείνοντας την συζήτηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε