Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

“Και με περιστέρι να ερχόταν η λίστα Λαγκάρντ θα είχε φτάσει!”

“Και με περιστέρι να ερχόταν η λίστα Λαγκάρντ θα είχε φτάσει!”

Στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ανήκει η φράση αυτή και ακούστηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις για την λίστα Λαγκάρντ.

Η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης Λαγκάρντ και την κλήση στην επιτροπή και του Γιάννη Ραγκούση, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά, αλλά και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου.

Παράλληλα επανέφερε το αίτημά του ΣΥΡΙΖΑ για εξέταση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, επικαλούμενη και τα τελευταία δημοσιεύματα που εμπλέκουν στη λίστα τη μητέρα του, Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Η κ. Κωσταντοπούλου καταδίκασε την αργοπορία που σημειώνεται γύρω από την αποστολή αντιγράφου της λίστας Λαγκάρντ από τις γαλλικές αρχές (σε ανταπόκριση του αιτήματος που διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας). «Ακόμη και με ταχυδρομικό περιστέρι να είχε έρθει θα είχε φτάσει τόσο καιρό» τόνισε.

Τα αίματα μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Νεράτζη άναψαν και κατά τη σημερινή συνεδρίαση με αφορμή την μακροσκελέστατη τοποθέτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής της έκανε παρατήρηση εκείνη του ζήτησε «να μην ενοχλείτε» και ο καβγάς ξεκίνησε…

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Γιατί ενοχλείστε κ. Πρόεδρε»
Τ. ΝΕΡΑΤΖΗΣ: «Δεν θα μας υποδείξετε και αν θα ενοχλούμαστε ή όχι…! Κυρία Κωνσταντοπούλου να φροντίσετε να μη μας ενοχλείτε».
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Σας ενοχλούν αυτά που λέω κ. Πρόεδρε;»
Τ. ΝΕΡΑΤΖΗΣ: «Με ενοχλεί το μήκος αυτών που λέτε».
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τότε θα σας τα πω τηλεγραφικά για να μην ενοχλείστε από το μήκος».

Τέλος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να καταθέσουν επίσης στην Επιτροπή ο Νομικός Σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Μπάνος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας και η πρώην Διευθύντρια του Γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών Χρύσα Χατζή.

Tο ενδεχόμενο μετατροπής της σε Εξεταστική Επιτροπή, θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Την ίδια ώρα στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλή αποφασίστηκε η λίστα να δοθεί στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες για περαιτέρω και σε βάθος διερεύνηση και πάντως ο κ. Μειμαράκης ξεκαθάρισε πως τη δικογραφία μπορεί να δει και να μελετήσει κάθε βουλευτής, όχι όμως και να πάρει αντίγραφο κάτι που απαγορεύεται και σχετικά έχει γνωμοδοτήσει και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τάσος Νεράτζης έκανε γνωστό πως πριν από 4 ημέρες έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε η Επιτροπή να λάβει αντίγραφο, θεωρώντας πως αυτό δεν προσκρούει στην απόφαση της Επιστημονικής Υπηρεσίας, καθώς το αίτημα δεν αφορά μεμονωμένο βουλευτή, και αναμένει την απάντηση του Ευ. Μειμαράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν μπορούσαν να την κάνουν να σωπάσει – Απολαυστικοί διάλογοι στη Βουλή!

 

Νεος καυγάς Κωνσταντοπούλου – Νεράτζη! – Όλοι οι διάλογοι

 

Η γκάφα της Ζ. Κωνσταντοπούλου για τον υπουργό Δικαιοσύνης

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε