Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δεν θα είναι υποψήφιος

Και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δεν θα είναι υποψήφιος

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, εξέθεσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Σέβομαι την απόφαση του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, αγαπημένου φίλου και συνεργάτη σε δύσκολες ώρες για την πατρίδα και το κίνημά μας. Κοινή μας είναι η απόφαση να συνεχίσουμε μαζί και τώρα και αύριο για την πραγμάτωση των μεγάλων εθνικών και κοινωνικών μας στόχων».

Με επιστολή του ο κ. Παπαϊωάννου εξηγεί την απόφασή του. Διαβάστε την:

Θα υπερασπιστώ την πολιτική

Είμαι μέλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από το 1974, από την ίδρυσή του. Έχω μια μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή, που αρχίζει με τη μεγάλη αλλαγή του 1981. Τέσσερις διαφορετικοί Πρωθυπουργοί με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μου ανέθεσαν διαδοχικά εφτά διαφορετικά κυβερνητικά αξιώματα. Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τρεις διαφορετικοί πρόεδροί του μου ανέθεσαν σημαντικές κομματικές αποστολές με κορυφαία εκείνη του μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου.
Όλα αυτά συνιστούν τη συμπύκνωση της μέγιστης ικανοποίησης που αναμένει ένας πολιτικός στη διαδρομή του, όταν πολύ νέος με αξίες και οράματα διάλεξε τον ανηφορικό και δύσβατο δρόμο της πολιτικής.
Έχω ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι στις προσεχείς εκλογές δεν επιθυμώ να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών. Η δύσκολη απόφαση να μην επιδιώξω την επανεκλογή μου, έχει τον χαρακτήρα συνειδητής πολιτικής επιλογής. Οι λόγοι πολλοί. Ο κυριότερος, είναι ότι οι αστείρευτες δεξαμενές της δημοκρατικής παράταξης, πρέπει να διευκολυνθούν στην τροφοδότηση του ΠΑΣΟΚ, με νέες δυνάμεις που θα φέρουν νέα ορμή και νέα θεώρηση της πολιτικής. Είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα της εποχής.
Η σημερινή μου απόφαση ασφαλώς και δεν κλείνει τον κύκλο της πολιτικής μου δραστηριότητας. Δεν φεύγω από την πολιτική, στην οποία στρατεύτηκα με συνέπεια και διάθεση προσφοράς. Από αυτή τη στράτευση όσα πήρα ως άνθρωπος και ως συνειδητοποιημένος πολίτης ήταν περισσότερα από όσα, με τις δυνάμεις μου, μπόρεσα να συνεισφέρω.

Από το σύνολο της πολιτικής μου διαδρομής κυρίως κρατώ:

• Την συναρπαστική εμπειρία να είμαι παρών σε μια μακρά πορεία ιστορικών αλλαγών στη χώρα , πότε με νίκες και πότε με ήττες, αλλά πάντα με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και την κίνηση των πραγμάτων προς το μέλλον.

• Τους ξεχωριστούς αγώνες που έδωσα με τους πολίτες στις γειτονιές της Β΄ Αθηνών. Με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους για πολλά χρόνια. Διαμόρφωσα μαζί τους άρρηκτους πολιτικούς προσωπικούς και κοινωνικούς δεσμούς. Η αντοχή μου στο χρόνο θέλω να πιστεύω ότι είναι η αναγνώριση της θετικής μου ανταπόκρισης στα δικά τους πολιτικά και κοινωνικά αιτήματα. Για όλους και τον καθένα χωριστά έχω μόνο ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη.
Εξυπακούεται ότι παραμένει ανοικτός ο κύκλος της κοινωνικής μου δραστηριότητας, μαζί με τους ανθρώπους που γνωρίζω και με γνωρίζουν καλά για πολλές δεκαετίες. Θεωρώ ότι είναι μια οφειλή έναντι του εαυτού του, της οικογένειάς μου και της κοινωνίας στην οποία μετείχα και αγωνίστηκα.

Δεν αποχαιρετώ την πολιτική γιατί δεν την εγκαταλείπω και μάλιστα σε εθνικά και πολιτικά δύσκολες ώρες. Θα είμαι παρών και τώρα και αύριο για την όποια βοήθεια μπορώ να προσφέρω στην πατρίδα και το λαό μας, στρατευμένος στις διαχρονικές αξίες και ιδέες της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Έχω μια μεγάλη και βαθιά έγνοια. Μία αγωνία που δεν σιγά. Τη βιώσιμη προοπτική της χώρας, που σήμερα μοιάζει, για τους περισσότερους, γκρίζα ή μαύρη. Θέλω να δουλέψω για λύσεις. Για προτάσεις διεξόδου με πλήρη συνείδηση για όσα μου πιστώνει και για όσα μου χρεώνει η μακρόχρονη πολιτική μου διαδρομή. Θα επιδιώξω, μέσα από άλλο μετερίζι, την αξιοποίηση της πολύχρονης και πλούσιας εμπειρίας μου, ιδίως προς το συμφέρον της νέας γενιάς. Θα υπερασπιστώ κυρίως την πολιτική που τόσο άδικα και βάναυσα βάλλεται, από πολλές πλευρές, αυτή την περίοδο. Υπερασπίζομαι την πολιτική γιατί αποτελεί το δένδρο της δημοκρατίας, γιατί αυτή και μόνον υπηρετεί τους πολίτες, γιατί αυτή και μόνον μπορεί να εγγυηθεί την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να στηρίξει την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού Κράτους στη χώρα μας.
Σήμερα θα είμαι και πάλι δυναμικά παρών στην κρίσιμη εκλογική μάχη, για μια νέα μεγάλη νίκη του Κινήματός μας. Στόχος μας η αυτοδύναμη Ελλάδα. Η Ελλάδα της δημιουργίας και της αξιοπρέπειας. Στόχος που προϋποθέτει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, πρωταγωνιστή των εξελίξεων για την Ευρωπαϊκή μας πορεία.

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Ήδη, την απόφασή τους να μην είναι υποψήφιοι έχουν ανακοινώσει οι Ντίνος Ρόβλιας, Στέφανος Τζουμάκας, Σούλα Μερεντίτη, Σπύρος Βούγιας, Θανάσης Τσούρας, Θεόδωρος Πάγκαλος και Σωκράτης Ξυνίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν τίθεται θέμα αναβολής των εκλογών – Το πολύ να μετατεθούν μια εβδομάδα πίσω

Όχι τώρα εκλογές!

Πως οι εκλογές μπορεί να τιναχθούν στον αέρα… απ’ την απογραφή

Λ.Παπαδήμος: “Δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο και για χαλάρωση του κυβερνητικού έργου”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε