Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Και ο Παπακωνσταντίνου στην εξεταστική για το Βατοπέδι!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την κλήτευση και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Εξεταστική που ερευνά το σκάνδαλο

της ανταλλαγής των φιλέτων του δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, αποφάσισε πριν από λίγο η Επιτροπή.

Στην κλήτευση του υπουργού επέμεινε η Ν.Δ. από την αρχή της κοινοβουλευτικής έρευνας για δύο λόγους. 

Πρώτον λόγω των ισχυρισμών του επιχειρηματία κ. Πάπιστα ότι είχε ενημερώσει σχετικά με το σκάνδαλο τον κ. Παπακωνσταντίνου την εποχή που ήταν Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. 

Δεύτερον για την ενέργεια του να απορρίψει την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αποδεχόταν την πρόταση της Μονής Βατοπεδίου για συμβιβαστική λύση με το δημόσιο, κάτι το οποίο, όπως δηλώνει ο ίδιος θα ζημίωνε το κράτος και τονίζει ότι είναι επιβεβλημένο να αναζητηθεί άλλη λύση που θα διασφαλίζει στο μέγιστο τα συμφέροντα του δημοσίου. Επίσης η Ν.Δ. καλεί τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει εάν προχώρησε σε φορολογικούς ελέγχους της Μονής Βατοπεδίου.

 

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει πως αποδέχεται το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να μη δώσει άλλοθι αποχώρησης στη Ν.Δ. και τονίζει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει να συνεισφέρει σε τίποτα στην υπόθεση αλλά ούτε και να κρύψει κάτι.

 

Σήμερα στην Εξεταστική καταθέτει η αντιεισαγγελέας του Εφετείου Αθήνας Ελένη Σωτηροπούλου, η οποία ουσιαστικά με τη μαρτυρία της αποτυπώνει το ρόλο που διαδραμάτισε στη συγκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου, ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς.

Η Αντιεισαγγελέας Εφετών η οποία είχε κάνει την έρευνα με τον συνάδελφο του Ηλία Κολιούση, κατέθεσε πως από την πρώτη στιγμή τους προέκυψαν στοιχεία για ευθύνες υπουργών και υφυπουργών, κάτι που θα έπρεπε να οδηγήσει στην αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή.  Όπως τόνισε… «απειληθήκαμε από τον κ. Σανιδά πως αν το κάνουμε θα τον βρούμε μπροστά μας». Πως; Προφανώς με πειθαρχικά μέτρα, δήλωσε η μάρτυρας. Η κ. Σωτηροπούλου αποκάλυψε επίσης ότι ο κ. Σανιδάς τους είπε ότι η αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή μόνο δημοσιογραφικό θόρυβο θα μπορούσε να προκαλέσει.

Όσον αφορά δε στην παραγγελία του Προϊσταμένου τους κ. Καρούτσου η μάρτυρας κατέθεσε πως έγινε με μόνο στόχο να κερδηθεί χρόνος και να μην έρθει η υπόθεση στο Κοινοβούλιο.

Τέλος, επιβεβαίωσε με τον συνάδελφο της κ. Κολιούση συναντήθηκαν την εποχή εκείνη με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη και ότι ο ίδιος τους είχε πει πως διαφωνούσε με τις ενέργειες Σανιδά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε